Lewandowski podpísal štvorročný kontrakt s Barcelonou

NETKY.SK • 20 Júl 2022, 10:03 • 2 min
Lewandowski podpísal štvorročný kontrakt s Barcelonou

Poľský kanonier Robert Lewandowski sa napokon dočkal prestupu do Španielska. Futbalista chcel opustiť Bayern Mníchov a vedenie bavorského veľkoklubu mu vyhovelo.

slovakia

left justify in out

Podľa nepotvrdených informácií sa vzťahy Lewandowskeho s manažmentom klubu zhoršili po tom, ako sa Bayern začal zaujímať o Erlinga Haalanda, ktorý napokon prestúpil do Manchesteru City. Tridsaťtriročný kanonier mal navyše očakávať ponuku nového dlhodobého kontraktu a hoci mu následne klub dal možnosť zmluvu predĺžiť, bolo neskoro.

 

 

Poliak tlačil na vedenie, aby ho uvoľnilo do Barcelony, kluby sa však nevedeli dohodnúť na sume za prestup, keďže Lewandowskemu vyprší zmluva až o rok v lete. Katalánci, ktorí bojujú s finančnými problémami, napokon za novú posilu zaplatia 50 miliónov eur. Výstupná klauzula pre potenciálnych záujemcov je nastavená na 500 miliónov eur a futbalista podpísal v novom pôsobisku štvorročný kontrakt.

 

Lewandowski v Barcelone absolvoval už aj zdravotnú prehliadku a k spoluhráčom sa pripojil v nedeľu na sústredení v Miami. Aj napriek veľkým dlhom ide o štvrtú letnú posilu klubu, ktorý do svojich radov priviedol Raphinhu z Leedsu United, Francka Kessiého z AC Miláno a Andreasa Christensena z Chelsea.

 

 

Lewandowski strávil v Bayerne osem rokov, počas ktorých získal osem nemeckých titulov a v sezóne 2019/2020 pridal aj triumf v Lige majstrov. Sedemnásobný najlepší strelec Bundesligy hrával aj za Dortmund a Poznaň. V minulej sezóne zaznamenal 50 súťažných gólov v 46 zápasoch. Kapitán poľskej reprezentácie za mníchovské mužstvo celkovo nastrieľal 344 gólov v 374 stretnutiach a prekonal niekoľko rekordov legendárneho útočníka Gerda Müllera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies