Ivan Korčok či Peter Pellegrini? Ako sa na týchto kandidátov pozerá Kresťanská únia?

NETKY.SK • 27 Marec 2024, 17:00 • 2 min
Ivan Korčok či Peter Pellegrini? Ako sa na týchto kandidátov pozerá Kresťanská únia?

Do druhého kola volieb prezidenta Slovenskej republiky sa dostal Ivan Korčok a Peter Pellegrini. Ako hodnotí Kresťanská únia týchto kandidátov?

slovakia

left justify in out

Na sociálnej sieti Kresťanskej únie uvádzajú, že žiadny z dvojice kandidátov nereprezentuje konzervatívne a kresťanské hodnoty, ktoré Kresťanská únia presadzuje a v spoločenskom i politickom živote považuje za kľúčové.

„Som presvedčená, že naši voliči a sympatizanti Kresťanskej únie sú rozhľadení a inteligentní, aby sa sami rozhodli, ako pristúpia k voľbe prezidenta v druhom kole,“ povedala Anna Zaborska - Kresťanská únia, predsedníčka Kresťanskej únie. Kresťanská únia tak, v rámci voľby prezidenta v druhom kole, nebude odporúčať žiadneho z kandidátov.

Kresťanská únia je stredo-pravá konzervatívna politická strana pre 21. storočie, založená na hod­notách stáročiami overenej židovsko-kresťanskej tradície. Nadväzuje na tradíciu našich predkov, ktorí často aj v ťažkých dejinných okolnostiach našli odvahu bojovať za slobodu a spravodlivosť a vlastnými životmi svedčili o kresťanských hodnotách.

Taktiež je stranou, ktorá chce spájať ľudí, aby vo vzájomnom rešpekte a v demokratickej diskusii hľadali najlepšie riešenia pre spoločné dobro. Zároveň chce prispieť k budovaniu sebavedomého a silného Slovenska. Slovenska, ktoré bude dôstojným partnerom pre svojich najbližších susedov, pre EÚ i pre medzinárodné spoločenstvo.

Kresťanská únia svojimi politikami nielen reaguje na aktuálne potreby spoločnosti, ale zároveň prináša riešenia pre výzvy budúcnosti, píšu na svojej webovej stránke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Facebook / Kresťanská únia, krestanskaunia.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies