Viac ako 400 koní pod kapotou! Tak to už je iná káva

NETKY.SK • 21 Marec 2019, 17:31 • 2 min
Viac ako 400 koní pod kapotou! Tak to už je iná káva

BRATISLAVA – Žijeme v dobe, kedy nič nie je nemožné a stále túžime veci okolo seba zlepšovať. Veda a technika napredujú extrémne rýchlo. Rovnako to platí aj pre automobilový priemysel. Výkon 300 alebo 200 koní sa pri nových modeloch už dnes nepovažuje za nič výnimočné. No nemecká automobilka Volkswagen uviedla na trh démona s upravenou verziou Wimmer Rennsporttechnik.

slovakia

left justify in out

Model Volkswagen Polo GTI nebol pôvodne navrhnutý pre cestnú premávku. Nemci ho najprv uviedli ako model Polo R WRC pri príležitosti vstupu do svetového šampionátu rally, a preto bol vo Wolfsburgu posilnený ešte o nejaký ten výkon. Vedenie sa ale rozhodlo, že na trh privedú ešte dokonalejšiu verziu tohto démona.

 

 

O výkon 420 konských síl sa stará dvojliter s turbodúchadlom a upraveným sacím systémom. Výfuk so športovým katalyzátorom je z ocele a chránený pred koróziou. Wimmer sa teda postaral pri tomto modeli o neuveriteľný výkon. Dosiahnutá maximálka síce mierne presiahne 280 km/h, no údaje o zrýchlení z nuly na sto bohužiaľ poskytnuté neboli. Mohlo by sa ale jednať o čas do 2,5 sekúnd.

 

 

Milovníci adrenalínu za volantom si nemusia pripraviť až také čiastky, akoby išlo o McLaren alebo Ferrari. No i tak to nie je lacná záležitosť. Za tuning motora a vizuálnu športovú úpravu sa cena za jeden kus pohybuje vo výške 10 200 eur. Za túto cenu sa dá dnes kúpiť aj model Polo v základne verzii. Takže v konečnom dôsledku sa jedná o celkom prijateľnú cenu, pokiaľ šetríte na niečo s vyšším výkonom a mierne upravenou karosériou.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies