Takto vyzerali rímski cisári: Umelec vytvoril realistické portréty

NETKY.SK • 24 August 2020, 17:33 • 2 min
Takto vyzerali rímski cisári: Umelec vytvoril realistické portréty

Kanadský dizajnér Daniel Voshart za pomoci historických materiálov a modernej techniky vytvoril realistické portréty 54 rímskych cisárov medzi rokmi 27 pred naším letopočtom a 285 nášho letopočtu. Svoju prácu zverejnil na svojom webe voshart.com.

slovakia

left justify in out

Umelá inteligencia pomáha spracovávať obrovské množstvo dát. Niektoré je schopná sa sama naučiť ako najlepšie postupovať.

 

Jedným z využívaných postupov sú umelé neurónové siete. Takúto sieť, ktorá má meno Artbreeder využil umelec Daniel Voshart.

 

 

Pomocou tohto nástroja sa pokúsil vytvoriť čo najviac realistický vzhľad rímskych cisárov na základe ich bust, historických zmienok o nich a dobových minciach.

 

 

Umelec sa snažil vyobraziť ich vzhľad vo veku, kedy zomreli. Prípadne zachytil podobu vládcov predtým, než ochoreli nejakou závažnou chorobou. Cieľom Vosharta nebolo podľa jeho slov cisárov romantizovať alebo z nich robiť hrdinov.

 

 

Snažil sa vyberať busty, ktoré boli vytvorené počas života daného cisára. Ak takáto nebola, pracoval s tou najkvalitnejšou možnou. Niektorí cisári nemali busty vôbec, preto pracoval aj s dobovými mincami, na ktorých boli daní vládcovia vyobrazení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies