Premiér SR Robert Fico na jar budúceho roku navštívi Čínu

NETKY.SK • 12 December 2023, 07:40 • 2 min
Premiér SR Robert Fico na jar budúceho roku navštívi Čínu

Podľa slov predsedu vlády, Čína si zaslúži rešpekt, pretože dosiahla nevídané hospodárske výsledky a je stabilizujúcim prvkom v celosvetovej bezpečnosti.

slovakia

left justify in out

Včerajšie stretnutie s námestníkom Ministerstva zahraničných vecí Číny Deng Li bolo prípravou na návštevu premiéra Roberta Fica Číny na jar budúceho roku, informuje o tom premiér na svojom facebooku.

Konštatuje, že slovenské firmy sa na čínskom trhu prakticky neuplatňujú, pretože 90 % exportu tvoria autá a elektronika generované nadnárodnými spoločnosťami pôsobiacimi na Slovensku. Osobitne sa chcem venovať vývozu slovenských poľnohospodárskych produktov a spoločným slovensko-čínskym firmám.

"Máme s Čínou rovnaký názor na nemožnosť riešenia konfliktu na Ukrajine vojenskou cestou a podporujeme všetky zmysluplné mierové plány, ktoré nebudú fantazmagóriami, ale budú vychádzať z reality," uviedol premér. "Vláda, ktorej som predsedom, bude dodržiavať a rešpektovať politiku jednej Číny." 

"Vždy som rešpektoval právo každej krajiny vydať sa vlastnou cestou a nemienim z pozície malej krajiny plnej porušovania základných ľudských práv a defektov demokracie rozdávať akékoľvek múdrosti a lekcie," dodal premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Premiér Robert Fico stretol ministra Deng Li (Archiv R. Fico)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies