Jednotkou na kandidátke Demokratov bude lekárka Andrea Letanovská .

NETKY.SK • 22 Jún 2023, 17:00 • 2 min
Jednotkou na kandidátke Demokratov bude lekárka  Andrea Letanovská .

Bratislava - Stranu Demokrati do septembrových parlamentných volieb povedie Andrea Letanovská. Na štvrtkovej tlačovej konferencii o tom informoval predseda strany Eduard Heger, ktorý bude dvojkou. Spoločne budú tvoriť tandem.

slovakia

left justify in out

"Rozmýšľal som, čo je najväčší prejav nesebectva, ktorý môžem ja urobiť. Z nášho pohľadu je to uprednostnenie úspechu nás všetkých pred mojím miestom na kandidátke. Preto som sa rozhodol, že nebudem na prvom mieste na kandidátnej listine do Národnej rady SR, ale prenechám toto mieste Andrei Letanovskej," povedal Heger. Rozhodnutie dať Letanovskú na prvé miesto prišlo podľa Hegera pred niekoľkými mesiacmi. Priblížil, že rozmýšľanie o lídrovi bolo o tom, čí celoživotný príbeh najlepšie vystihuje ponuku Demokratov. "Všetkým nám bolo jasné, že je to príbeh Andrey Letanovskej," podotkol Heger. Cieľom Demokratov je podľa Letanovskej výhra pokoja a slušnosti. Želá si, aby tieto dve veci priniesla strana do vlády. Letanovská povedala, že Heger sa bude aj naďalej venovať vedeniu strany a jej rozvoju. Aktivity súvisiace s predvolebnou kampaňou a diskusie budú v jej kompetencii. "Máme tu celý tím odborníkov, a keď bude diskusia zameraná na iné oblasti, tak sa nebudem tváriť, že som odborník na všetko," uviedla. Heger skonštatoval, že na kampaň nebude sama a do volieb idú ako tím. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies