Peniaze pre Váhostav môžu skončiť v schránkových firmách

NETKY.SK • 25 Apríl 2015, 16:59 • 2 min
Peniaze pre Váhostav môžu skončiť v schránkových firmách

BRATISLAVA - SDKÚ-DS varuje, že finančné prostriedky určené na reštrukturalizáciu spoločnosti Váhostav môžu skončiť na účtoch s nejasným pozadím, ktoré sú majetkovo previazané so spoločnosťou.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval predseda strany Pavol Frešo, poslanec Ľudovít Kaník sa v tejto súvislosti obrátil na generálneho prokurátora zo žiadosťou o predbežné opatrenie. Peniaze určené na reštrukturalizáciu Váhostavu navrhuje Kaník zložiť úschovy na súde, pokým nebude ukončené prešetrenie oprávnenosti a zákonnosti reštrukturalizačného konania.


"Niekoľko pochybných firiem patrí medzi veriteľov Váhostavu," uvádza sa v Kaníkovom podaní na Generálnu prokuratúru. Podľa neho majú tieto firmy nejasné pozadie, sídla v zahraničí a nedá sa vylúčiť, že sú majetkovo prepojené priamo s akcionármi spoločnosti Váhostav. Podľa Kaníka si aj tieto spoločnosti uplatňujú pohľadávky v rámci reštrukturalizácie. "Ak sa aj následne zistí, že vykazované pohľadávky boli fiktívne a prípadne tieto spoločnosti boli medzi veriteľmi neoprávnene, bude už neskoro. Je preto nevyhnutné získať dostatok času na prešetrenie uvedených podozrení," dodal Kaník.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies