V súťaži Dedina roka sa tohto roku predstaví rekordný počet účastníkov

NETKY.SK • 11 Máj 2021, 11:32 • 2 min
V súťaži Dedina roka sa tohto roku predstaví rekordný počet účastníkov

BRATISLAVA - Do 11. ročníka súťaže Dedina roka sa prihlásilo historicky najviac obcí – 29. Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) o tom informovala v tlačovej správe, ktorú zaslala hovorkyňa SAŽP Michaela Pšenáková. Obce pochádzajú celkovo zo siedmych krajov Slovenska. Možnosť prihlásiť sa do súťaže bola do 30. apríla.

slovakia

left justify in out

"Samosprávy majú možnosť zviditeľniť svoj domov, nadviazať nové kontakty, vymieňať si skúsenosti či hľadať inšpiráciu na ďalší rast. Živý a zdravý vidiek v kombinácii s trvalo udržateľným rozvojom sú jedinečnou príležitosťou, ako podporiť zelený reštart Slovenska," povedal minister životného prostredia Ján Budaj.

 

img

Obce teraz čaká zostavenie nápaditého a originálneho programu, ktorý predvedú členom Národnej hodnotiacej komisie. Jeho súčasťou bude prezentácia úspechov dediny, jej výnimočnosť, kultúra, tvorivosť, respektíve tradície obyvateľov. Komisiu budú zaujímať aj inovatívne projekty zamerané na proces starostlivosti o vidiecke životné prostredie, ktoré pomáhajú obci napredovať a rásť v súlade s princípmi trvalo udržateľného rozvoja.

Národná hodnotiaca komisia je zložená zo zástupcov Spolku pre obnovu dediny, Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a partnera Coop Jednota. Komisia navštívi každú obec, ktorej dá tri hodiny na samoprezentáciu. Následne vyberie Dedinu roka a tiež víťazné obce v siedmych kategóriách.

 

img


Vyhodnotenie súťaže bude prebiehať v septembri, októbri a novembri. Slávnostné vyhlásenie víťaza sa následne uskutoční v bližšie neurčenom termíne vo víťaznej obci. Víťaz ocenenia bude Slovensko reprezentovať na súťaži Európska cena obnovy dediny.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona