Slovensko sa stalo súčasťou fascinujúceho NFT sveta, svoje NFT už majú Anastasia Kuzminová aj Mária Čírová!

NETKY.SK • 16 Júl 2022, 18:00 • 2 min
Slovensko sa stalo súčasťou fascinujúceho NFT sveta, svoje NFT už majú Anastasia Kuzminová aj Mária Čírová!

Naše športové a hudobné hviezdy uviedli do života globálny projekt Legacy NFT, v ktorom sa stretáva fanúšikovské zberateľstvo, hviezdy a investovanie. V reportáži Netiek sa dozviete, čo to vlastne NFT je a čo znamená pre trojnásobnú olympijskú víťazku Anastasiu Kuzminovú a speváčku Máriu Čírovú!

slovakia

left justify in out

 

Tak ako sa kedysi zbierali kartičky a podpiskarty známych osobností, teraz digitálny priestor umožňuje byť hviezdam v ešte väčšej blízkosti. A dokonca sa tento vzťah dá aj ekonomicky zúročiť. Fenomén NFT je totiž už aj na Slovensku. V celosvetovom projekte Legacy NFT sa na trh dostávajú unikátne a limitované jedinečné interaktívne NFT kartičky rôznych významných športovcov, hercov, spevákov a skupín, vedcov, či umelcov.

 

img

 

„Emócie, ktoré sú spojené s nákupom daru pri rôznych jubileách, narodení potomka, ukončení štúdia, či len tak z túžby po niečom vzácnom. Preto sme sa rozhodli vytvoriť projekt, ktorým vstupujeme na trh digitálnych technológií s cieľom prinášať emócie medzi známymi osobnosťami a ich fanúšikmi,“ konštatuje zakladateľ projektu a majiteľ D.I.C. Ľuboš Říha

 

Po epidémii sa svet stal digitálnym a trh s NFT doslova explodoval. A čo je to vlastne NFT a ako sa dá kúpiť?

 

img

 

„NFT je skratka pre non-fungible token, čo v preklade znamená nezameniteľný token. Ide o plne transparentný dôkaz vlastníctva digitálneho predmetu, čo môže byť fotografia, video, časť textu, článok na webe, čokoľvek v digitálnej forme. V našom prípade sú to interaktívne zberateľské kartičky. NFT môžeme prirovnať  k účtenke v reálnom svete, ktorá zaisťuje, že ste vlastníkom daného predmetu. Zakúpenie digitálnej NFT kartičky je úplne jednoduché. Všetko prebieha na webovej platforme Legacy, kde si užívateľ vytvorí bezplatný účet. Pripojí si kryptomenovú peňaženku, ktorú si založí iba pár kliknutiami a následne si „nabije“ finančné prostriedky za pomoci kryptomeny ethereum (ETH) na nákup NFT. Pri tejto transakcii si zvolí hodnotu, za ktorú si chce kúpiť kryptomenu ETH a následne sa mu z bankového účtu strhne požadovaná čiastka a poplatky za transakciu,“ vysvetľuje Peter Macko, spoluzakladateľ projektu.

 

Užívatelia získavajú kúpou kartičky veľa úžasných výhod. Napríklad v podobe on-line stretnutia, exkluzívnej večere alebo vstupenky na udalosť spojenú s danou osobnosťou. 

 

„V projekte máme osobnosti rozdelené do troch kategórií – Rising star, Elite a Legend. V projekte nechceme na nikoho zabudnúť.  Rising star – Podporujeme mladé talenty na ceste za ich snom. Elite – Užívame si a zdieľame úspechy a slávu našich obľúbených súčasných hviezd Legend – a zároveň nezabúdame, kto bol našou motiváciou na ceste k snom, uctievame si legendy,“ vysvetľuje výkonný manažér projektu Legacy NFT Lukáš Martinka.

 

Práve vzťah s fanúšikmi považuje trojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová za najvýznamnejšiu časť tejto digitálnej platformy. 

 

img

 

„Podporu fanúšikov som cítila počas aktívnej kariéry na každých pretekoch. Takouto formou som s nimi v priamom kontakte, aj keď už nesúťažím, a tak ma nemajú možnosť vidieť v priamom prenose. Vďaka Legacy NFT však komunikujeme  prakticky na dennej báze a navyše tak, ako mi fanúšikovia často pomohli ku zlatu, teraz im prostredníctvom NFT môžem pomôcť k zúročeniu aj ja,“ tvrdí zlatá olympionička Anastasia Kuzminová.

 

„Umenie ide s dobou a tu ho máme v digitálnej forme, ktorá môže majiteľovi priniesť jedinečné príležitosti,“ pripája sa hovorí slovenský reprezentačný útočník a bronzový medailista z ostatných ZOH Marko Daňo.

 

img

 

Projekt je určený pre všetkých ľudí, ktorí chcú patriť do exkluzívneho klubu fanúšikov danej osobnosti a túžia získať úžasný digitálny produkt. Keďže ide vždy o limitované množstvo NFT, jeho predajná hodnota má pre majiteľa rastúci potenciál a vďaka tomu môže na svojom vlastnom NFT pri ďalšom predaji zarobiť. Keďže NFT sú interoperabilné, ktokoľvek ich môže v budúcnosti previesť na inú kryptomenu. Digitálny umelec Michael Winkelmann, známy ako Beeple, nedávno predal jedno zo svojich diel NFT za vyše 70 miliónov dolárov. Herec Johnny Depp venoval 800-tisíc dolárov detskej nemocnici v Los Angeles z peňazí, ktoré vyzbieral pri predaji svojho NFT projektu. Aj to svedčí o veľkom dosahu a ekonomickej sile projektu, ktorého súčasťou je teraz aktívne aj Slovensko. LEGACY  NFT si môžete prezrieť na: www.legacy-nft.com




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies