Peking vydal varovanie pre čínske firmy pôsobiace v USA

NETKY.SK • 4 Jún 2019, 13:44 • 2 min
Peking vydal varovanie pre čínske firmy pôsobiace v USA

PEKING/WASHINGTON - Obchodný spor sa medzi USA a Čínou naďalej vyostruje. Čína sa dokonca obáva toho, že by sa jej firmy v USA mohli stať predmetom šikany. Dokonca ich pred takýmto možným scenárom aj varovala.

slovakia

left justify in out

Po vyhlásení amerického prezidenta Donalda Trumpa, že ína ustupuje od svojich pôvodných sľubov" sa situácia ohľadom obchodnej "vojny" od mája rapídne zhoršila. USA totiž následne uvalilo na čínsky tovar v hodnote takmer 200 miliárd USD, čo predstavuje 179 miliardy eur, nové vyššie clo. vyplynulo z toho to, že pôvodné clo, ktoré bolo na úrovni 10 % sa zvýšilo na 25 %. Peking nemal inú možnosť ako reagovať tým, že zvýšil clá na americký dovoz o hodnote 60 miliárd USD, ktoré začalo platiť od začiatku júna.    

 

img

 

Okrem iného je do celej veci zapletená aj čínska telekomunikačná spoločnosť Huawei. Spojené štárty je podozrievajú zo sledovania a preto vyhlásili, že pre nich ako aj pre iné štáty v ktorých pôsobi predstavuje bezpečnostné riziko. Huawei samozrejme toto tvrdenie odmieta. 

 

img

 

Počas včerajších hodín dokonca čínska vláda varovala študentov a akademikov, ktorí v USA pôsobia. Dnes toto varovanie rozšírila aj na firmy a dokonca aj turistov. 

 

"V posledných dňoch sme zaznamenali v USA viacero incidentov ozbrojeného násilia a krádeží," uviedlo čínske ministerstvo kultúry a cestovného ruchu a čínskych turistov vyzvalo, aby "dôsledne zvážili riziká cesty do USA". K tomu sa pridalo ministerstvo zahraničných vecí, ktoré čínske firmy a občanov upozornilo pred "možnou šikanou zo strany americkej polície a bezpečnostných zložiek".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#upearlyaf #gymbeforesunrise #gymflow #nightshot #streetlights #nypd #brooklynlife #brooklynnyc #shotoniphone8plus

Príspevok, ktorý zdieľa Skip Johns (@hardcoreharold),

 

Posledné oficiálne rokovanie sa konalo ešte začiatkom mája. Odvtedy rozhovory medzi Čínou a USA utíchli. Je preto veľmi otázne, či sa koncom júna na schôdzi krajín G20 v Japonsku vôbec odohrajú rozhovory medzi Donaldom Trumpom a čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies