V talianskej dedine tieklo ľuďom z kohútikov namiesto vody šumivé víno

NETKY.SK • 6 Marec 2020, 18:09 • 2 min
V talianskej dedine tieklo ľuďom z kohútikov namiesto vody šumivé víno

Neobvyklý zážitok omylom pripravila jedna severotalianska vinica obyvateľom neďalekého mestečka Castelvetro. V stredu tam ľuďom namiesto vody začalo tiecť z vodovodov červené šumivé víno Lambrusco.

slovakia

left justify in out

Rad ľudí situáciu využil a podľa svojich vlastných slov si natočil čo najviac vína do zásoby.

 

Kvalitné víno priamo z kohútika

Za nehodu, ktorá sa stala v stredu ráno, je zodpovedné vinárstvo Settecani. Problém nastal u jedného zo skladovacích tankov. Podľa vyjadrenia vinárstvo bolo omylom napojené jednou z rúrok na vodovodný systém.

 

Keďže víno bolo pod väčším tlakom ako voda, začalo sa šíriť potrubím ďalej, uvádza denník Gazzetta di Modena, ktorý o udalosti informoval.

 

Vinárstvo sa za celý incident ospravedlnilo a zdôraznilo, že priesak vína do potrubia zdravia obyvateľov nijako neohrozil. "Jednalo sa o víno, ktoré bolo pripravené na fľaškovanie," uviedla firma.

 

 

Bude na večeru

Lambrusco, konkrétne Lambrusco Grasparossa, ktoré výrobca opisuje ako svieže víno plné rubínovej farby, intenzívnej arómy višní a čerešní a jemných trieslovín, tieklo ľuďom v mestečku z kohútikov niekoľko hodín.

 

Niektorí si sťažovali, väčšina však nehodu privítala. Obyvatelia sa pochválili, že si natočili víno do zásoby, koľko to len šlo, aby si ho "neskôr vychutnali pri obede či večeri skladajúcej sa z ďalších modenských špecialít," uvádza Gazzetta di Modena.

 

Aj keď sa Lambrusco v Taliansku prílišnej obľube neteší, v Modene a jej okolí si ho ľudia veľmi pochvaľujú. V kraji sa toto víno - známe svojou ľahkosťou a komplexnou chuťou - vyrába už od etruských časov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies