V Boroďanke našli už desiatky mŕtvol. Bude to horšie ako v Buči?

NETKY.SK • 7 Apríl 2022, 21:29 • 2 min
V Boroďanke našli už desiatky mŕtvol. Bude to horšie ako v Buči?

KYJEV - Ukrajinská generálna prokurátorka Iryna Venediktovová vyhlásila, že počet obetí v Boroďanke, ktorá leží 23 kilometrov západne od Buče, by mohol byť vyšší ako kdekoľvek inde.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Telá 26 ľudí objavili pod dvoma zničenými budovami v ukrajinskom meste Boroďanka ležiacom v Kyjevskej oblasti. Uviedla to vo štvrtok Iryna Venediktovová, informuje stanica Sky News.

 

img

 

Prokurátorka však nepriblížila, či ukrajinské úrady určili príčinu úmrtí obetí. Ukrajinské úrady začali Boroďanku prehľadávať po odsune ruských vojakov, pripomína denník The Guardian.

 

„Boroďanka je na tom najhoršie z hľadiska (úrovne) zničenia a neistoty ohľadom (počtu) obetí,“ uviedla Venediktovová vo štvrtkovom televíznom prejave. Ruské sily zároveň obvinila z toho, že na toto mesto vykonávali nálety pred tým, než sa ho zmocnili.

 

Prečítajte si tiež: Nemecko zachytilo komunikáciu ruských vojakov. Čo odhalila?

 

Venediktovová ešte v pondelok povedala, že následky ruskej invázie v ukrajinskom meste Boroďanka môžu byť ešte horšie ako v meste Buča. Obe mestá sa nachádzajú v Kyjevskej oblasti a ruské jednotky sa z nich stiahli len pred niekoľkými dňami.

 

img

 

Venediktovová v pondelok uviedla, že na rôznych miestach Kyjevskej oblasti našli po odsune ruských vojakov telá už 410 zabitých civilistov. Mnohí z nich mali zviazané ruky či strelné zranenia. Približne 330 až 340 mŕtvych tiel našli len na uliciach alebo v masových hroboch v meste Buča.

 

Možno vás zaujme: Pozastavili členstvo Ruska v Rade OSN pre ľudské práva. Kto bol proti?

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies