Parlament odmieta Istanbulský dohovor

NETKY.SK • 28 November 2019, 12:27 • 2 min
Parlament odmieta Istanbulský dohovor

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR dnes schválili uznesenie namierené proti Istanbulskému dohovoru.

slovakia

left justify in out

Návrh podali poslanci Slovenskej národnej strany (SNS) Jaroslav Paška, Tibor Bernaťák a Eva Smolíková. Parlament v dokumente odmieta, aby Slovensko bolo prostredníctvom rozhodnutí EÚ viazané Istanbulským dohovorom. Súčasne nesúhlasí, aby EÚ pristúpila k dohovoru Rady Európy o predchádzaní násiliu na ženách a domácemu násiliu a o boji proti nemu ako celku bez akýchkoľvek obmedzení.
 

img

 

Uznesenie podporili viaceré politické strany

Upravený dokument v parlamente podporili najmä poslanci Smeru-SD, SNS, Kotlebovcov - ĽSNS, Sme rodina a časť klubu Mosta-Híd. Vláda má podľa dokumentu "využiť všetky možnosti" postupu voči inštitúciám EÚ a Rady Európy, aby uznesenie naplnila a zabránila všetkým prípadným záväzkom z Istanbulského dohovoru, ktoré nie sú v slovenskom právnom poriadku. Kabinet Petra Pellegriniho má tiež o uznesení informovať Súdny dvor EÚ a ďalšie inštitúcie.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SNS JE “ZA” 🇸🇰 SNS podporí štátny rozpočet 16 hlasmi. Následné provizórium by spôsobilo veľké škody. Na Slovensku musíme dobudovať kanalizáciu, rozvody vody, cesty či nemocnice. Nemôžeme si dovoliť hazardovať so zdravím občanov Slovenska. Chceme predsa zvyšovať životnú úroveň. #parlament #rozpocet #slovensko #tema #aktualne #2019 #sns #predsedasns #zakon #podpora #za _____________________ Objednávateľ: Slovenská národná strana, Šafárikovo nám. 3, 814 99 BRATISLAVA, IČO: 00677639 Dodávateľ: Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square Dublin 2, Írsko, IČO: 462932

Príspevok, ktorý zdieľa 🇸🇰Slovenská národná strana (@sns_sk),

Istanbulský dohovor

Istanbulský dohovor je najkomplexnejšou medzinárodnou zmluvou, ktorá bojuje proti násiliu páchanému na ženách. Dohovor nadobudol platnosť v auguste 2014, EÚ ako organizácia ho podpísala v júni 2017. Slovenský parlament ešte v marci tohto roka prijal uznesenie, že Slovensko sa k dohovoru neplánuje pridať. Poslanci dnes tiež premiéra zaviazali, aby písomne informoval parlament, ako napĺňa jeho uznesenia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies