Životné víťazstvo Martina Budaya, Slovensko má ďalšieho zástupcu v UFC!

NETKY.SK • 13 Október 2021, 10:26 • 2 min
Životné víťazstvo Martina Budaya, Slovensko má ďalšieho zástupcu v UFC!

LAS VEGAS – Slovenská MMA scéna má po dnešnej noci dôvod na radosť. Dvadsaťdeväťročný Martin Buday zažiaril na podujatí Dana White´s Contender Series a po výhre nad Lorenzom Hoodom získal zmluvu v najprestížnejšej MMA organizácii sveta.

slovakia

left justify in out

Súboj s Američanom neprebehol bez komplikácií, pretože Hood v úvode zápasu avizoval, že ho Buday trafil prstom do oka. Keďže mu rozhodca uveril, náš zástupca sa po chvíli strávenej na pletive dostal pod tvrdú paľbu. Dôležité bolo, že ostal pokojný, získal si dobrú pozíciu a následne sme sa stali svedkami jeho dominancie. Budayovi sa dokonca podarilo ukončiť Hooda štyri sekundy pred koncom 1. kola kolenom a môže sa tak tešiť na pôsobenie vo veľkej lige.

 

 

Buday zápasí v ťažkej váhe a táto kategória je vo svete MMA mimoriadne vzácna, preto sa nemožno čudovať, že prezident Dana White neváhal a nášmu bojovníkovi ponúkol zmluvu. „Martin? Nerád to hovorím, som vlastne rád, že to rozhodca na začiatku pokazil a skočil na to, že Hood dostal prstom do oka, hoci to tak nebolo. Vďaka tejto situácii sme mali možnosť vidieť viac z jeho výkonu. Ak by na to rozhodca neskočil, zrejme by nastal koniec už na začiatku. Inkasoval si niekoľko tvrdých rán na bradu, ale dokázal si sa z toho dostať. Si veľký, silný a tvrdý. Máš 29 rokov a bilanciu 9:1. Si v tej najlepšej forme a ja potrebujem ťažké váhy.“

 

 

„Stále to hovorím. A ak príde a predvedie taký výkon? Na začiatku mu dal peknú prednú do oka a súper sa správal, ako by ho pichol. Následne ho Hood zasypal tvrdými údermi, Martin sa však nedal, zachoval pokoj a doslova svojho súpera kúsok po kúsku prevalcoval. Som veľmi rád za to, čo som videl,“ dodal prezident UFC.

 

 

Buday sa tak v organizácii pripojí k Lajošovi Kleinovi, ktorý má bilanciu 1:1 a už v sobotu na neho čaká duel s Američanom Nateom Landwehrom. Obaja patria pod Spartakus Fight Gym. „Som naozaj šťastný, že som získal zmluvu. Plnia sa mi sny. Hneď, ako sa vrátim domov, začnem tvrdo pracovať a budem pripravený na ďalšie výzvy,“ vyjadril sa šťastný bojovník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies