Predseda PS Šimečka: "Politici a političky akoby stratili kompas, namiesto otvorenia krízových mimoriadnych schôdzí riešia zástupné témy"

NETKY.SK • 11 September 2023, 16:45 • 2 min
Predseda PS Šimečka: "Politici a političky akoby stratili kompas, namiesto otvorenia krízových mimoriadnych schôdzí riešia zástupné témy"

BRATISLAVA - Neotvorenie mimoriadnych schôdzí ku kríze s pediatrami či s migráciou je nezodpovedné. Politici a političky akoby úplne stratili kompas a riešia iba zástupné témy, vyhlásil predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda EP Michal Šimečka.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

“Útočia na PS, útočia na seba, na menšiny, strašia, kladú si ultimáta, vylučujú sa a vytvárajú hrádze. V centre ich záujmu je všetko iné, no takmer nikdy nie človek. Ako inak si mám vysvetliť, že ani len neprídu do práce, keď treba otvoriť schôdzu parlamentu a riešiť tam krízu s pediatrami alebo migráciu? Tento spôsob politiky je mi cudzí, a aj on Slovensko doviedol do súčasnej zlej situácie,” uviedol Šimečka. 

 

Šimečka poukázal, že ide o zodpovednosť jednotlivých poslancov a poslankýň, pričom poslanec za PS a podpredseda hnutia Tomáš Valášek sa na schôdzach prezentoval.

 

“Je sklamaním, že sa nepodarilo nájsť dostatok poslancov. Chápem, že je predvolebná kampaň a poslanci a poslankyne sa už asi toľko nevenujú riešeniam reálnych problémov ľudí, ale myslím si, že by mali. Neriešenie krízy s pediatrami môže spôsobiť ich štrajk, ako aj ich masové odchody do dôchodku. Vláda mala pripravený aj návrh, ako pomôcť riešiť situáciu s nelegálnou migráciou. Politické strany sa však ľuďom otočili chrbtom a povedali, že tieto riešenia teraz nechcú,” upozornil šéf progresívcov.

Šéf progresívcov poukázal na skutočnosť, ktorú v PS už dávno pochopili, len iným stranám, zdá sa, stále nedochádza. “Ľudia už nechcú vidieť, ako rozdávate rany jeden druhému, aké vzájomné krivdy a osobné spory za tie roky medzi sebou máte, ani ako sa čo najhlasnejšie jeden voči druhému a voči PS vyhradzujete. Ani po takomto týždni ale nesmieme strácať nádej. Mne záleží na Slovensku a nevzdám zápas o jeho budúcnosť. A som presvedčený, že ľudia v týchto voľbách nakoniec dajú šancu inému štýlu politiky,” uzavrel Šimečka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: PS / Alena Kuišová Foto: Aktuality.sk / Branislav Wáclav
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies