Gréci povolali do služby viac ako 200 súkromných lekárov, majú pomôcť v boji s koronavírusom

NETKY.SK • 22 Marec 2021, 16:29 • 2 min
Gréci povolali do služby viac ako 200 súkromných lekárov, majú pomôcť v boji s koronavírusom

ATÉNY - Grécky minister zdravotníctva Vassilis Kikilias povoláva do služby v rámci boja proti pandémii súkromných lekárov v regióne Atén. Minister v pondelok povedal, že napriek opakovaným výzvam súkromným lekárom, aby dobrovoľne pomohli verejnému zdravotníctvu, sa ich prihlásilo len veľmi málo.

slovakia

left justify in out

Preto prikázal, aby na pomoc prišli súkromní patológovia, pneumológovia a všeobecní lekári. Povolávací príkaz na mesačnú službu podľa gréckych zdravotníckych úradov dostalo 206 lekárov.

 

img

 

Situácia v krajine 
Grécko zažíva opätovný rast počtu ochorení COVID-19 napriek lockdownu, ktorý sa v krajine uplatňuje od začiatku novembra. V nedeľu Grécko hlásilo 1 514 nových prípadov nákazy koronavírusom a 41 nových úmrtí. Celkový počet odhalených infikovaných od začiatku pandémie stúpol na 237 125 a nákaze doteraz v krajine podľahlo 7 462 ľudí.

 

img

 

Uvoľňovanie opatrení 
Napriek rastu počtu infekcií však grécke úrady ohlásili mierne uvoľnenie lockdownu. V pondelok sa mohli opäť otvoriť kaderníctva, nechtové štúdiá a archeologické expozície v exteriéri. Ľudia žijúci pri pobreží sa môžu opäť venovať rekreačnému rybárčeniu, ktoré bolo doteraz zakázané.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona