Park J. Poppera má byť v budúcnosti druhým najväčším v bratislavskej Petržalke

NETKY.SK • 3 Júl 2023, 18:30 • 2 min
Park J. Poppera má byť v budúcnosti druhým najväčším v bratislavskej Petržalke

BRATISLAVA - V bratislavskej Petržalke, v developerskom projekte Slnečnice, otvorili prvú časť nového Parku Josepha Poppera. Verejnosti ponúka voľnočasové a športové aktivity.

slovakia

left justify in out

V bratislavskej Petržalke, v developerskom projekte Slnečnice, otvorili prvú časť nového Parku Josepha Poppera. Má rozlohu 14.000 štvorcových metrov a stála 3,4 milióna eur. Verejnosti ponúka voľnočasové a športové aktivity. Po dokončení všetkých častí by mal mať rozlohu 58.000 m2 a má sa stať druhým najväčším parkom na území mestskej časti. Za projektom stojí developerská spoločnosť Cresco Real Estate. V prvej časti parku nájdu návštevníci napríklad fitness a workout zónu, vhodnú aj pre seniorov, petangové ihrisko či detské ihrisko s hracími prvkami aj pre deti s pohybovým obmedzením. V rámci oddychovejšej časti parku sú pripravené grilovacie a piknikové zóny. Nechýba ani bludisko zo živého plotu či výbeh pre psy s agility prvkami.

 


Dôraz sa kládol aj na rozmanitosť flóry, keďže park by mal byť využívaný celoročne. Kľúčová bola aj čo najjednoduchšia údržba parku. "Preto sme nešli cestou drevín náročných na údržbu. Volili sme skôr lokálne osvedčené druhy ako platany, duby či lipy, javory, borovice, okrasné čerešne, jelše, ginko alebo ambrovník," priblížila, krajinná architektka a spoluautorka parku Zuzana Isteníková. Viac informácií o projekte Slnečnice sa dozviete tu.

 

Park, ktorý by mohla do správy prevziať mestská časť, je pomenovaný po Josephovi Popperovi, ktorého rodina v lokalite rastúcej štvrte na konci Petržalky niekoľko generácií farmárčila. Pre zhoršujúcu sa politickú situáciu pred druhou svetovou vojnou však museli z krajiny utiecť. Pozemky sa do rodiny Popperovcov vrátili až v rámci reštitúcií po Nežnej revolúcii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Slnečnice
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies