NHL: Ovečkin prekonal Jágra, Chára si pripísal ďalšiu asistenciu

NETKY.SK • 16 Marec 2022, 09:34 • 2 min
NHL: Ovečkin prekonal Jágra, Chára si pripísal ďalšiu asistenciu

NEW YORK – Ruský hokejista Alexander Ovečkin sa osamostatnil od Čecha Jaromíra Jágra na tretej priečke historického poradia strelcov NHL. Jeho 767. gól v profiligovej kariére prispel k domácemu víťazstvu Washingtonu nad New Yorkom Islanders 4:3 po samostatných nájazdoch. V drese hostí si pripísal asistenciu slovenský obranca Zdeno Chára.

slovakia

left justify in out

Pred Ovečkinom figurujú už len dve historické mená

 

Viac presných zásahov ako Ovečkin majú na konte už iba Kanaďania Gordie Howe (801) a Wayne Gretzky (894). Tridsaťšesťročný útočník strelil svoj 37. gól v sezóne, keď v 56. minúte po vyhratom buly Jevgenija Kuznecova prekonal ďalšieho krajana Semjona Varlamova a dostal Capitals do vedenia 3:2.

 

„Len som zavrel oči a vystrelil som. ´Kuzy´ vyhral buly presne na moju hokejku. Streliť gól dobrému kamarátovi ´Varlymu´ ma tiež potešilo," povedal pre web nhl.com Ovečkin, ktorému k významnému míľniku pogratuloval prostredníctvom videa aj Jágr.

 

Alex, Great 8, gratulujem ti, že si sa stal najlepším európskym strelcom histórie NHL. Ale dávaj góly, pretože ako vieš, ja som ešte kariéru neukončil a môže sa stať, že sa do NHL vrátim," odkázal mu vtipne Jágr. Duel poslal do predĺženia Anders Lee, o víťazstve Washingtonu rozhodol v ôsmej sérii nájazdov Anthony Mantha.

 

 

Chára si pripísal asistenciu, Fehérváry odohral niečo cez 22 minút

 

Chára zaznamenal deviatu asistenciu v ročníku. Po jeho strele od modrej čiary sa z dorážky presadil v 25. minúte Brock Nelson a vyrovnal na 1:1. Chára absolvoval proti svojmu bývalému klubu, v ktorom odohral minulú sezónu, takmer 20 minút, vyslal tri strely na bránku a zaznamenal plusový bod. Slovenský obranca Martin Fehérváry v drese Capitals nebodoval, na ľade bol 22:37 min a pripísal si štyri hity.

 

Studenič debutoval v drese Dallasu

 

Marián Studenič debutoval v drese Dallasu, ale jeho tím prehral v Toronte 0:4. Bývalý útočník New Jersey nastúpil na krídle štvrtej formácie, odohral 12 minút a 11 sekúnd a zaznamenal jeden strelecký pokus. Hviezdou duelu bol švédsky brankár Erik Kallgren, ktorý chytil 35 striel a vo svojom prvom štarte v kariére NHL zaznamenal shutout.

 

„Som veľmi šťastný, snažil som sa užiť si každý moment," povedal 25-ročný Kallgren, ktorý v NHL debutoval vo štvrtok, keď vystriedal Petra Mrázka.

 

Kallgren sa stal 39. brankárom v NHL, štvrtým v drese Maple Leafs, ktorý v prvom štarte kariéry vychytal nulu. Torontu chýbal pre trest najlepší strelec NHL Auston Matthews, o góly "javorových listov" sa postarali Rasmus Sandin, John Tavares, Ondřej Kaše a Iľja Michejev. V NHL nastúpili proti sebe prvýkrát bratia Nicholas Robertson z Toronta a Jasin Robertson z Dallasu. Stars prehrali tretí zápas za sebou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies