Nový dôkaz nájdený v prípade Madeleine McCannovej

NETKY.SK • 3 Marec 2023, 10:38 • 2 min
Nový dôkaz nájdený v prípade Madeleine McCannovej

Nemecký prokurátor povedal, že si je „istý“, že Madeleine McCann – britské dievča, ktoré zmizlo z letoviska v Portugalsku v roku 2007 vo veku troch rokov – zabil podozrivý Christian Brückner.

slovakia

left justify in out

Hans Christian Wolters, ktorý prípad vyšetruje, v utorok pre portugalskú televíziu CMTV povedal, že vyšetrovatelia našli „nové dôkazy“, ktoré spájajú Brücknera, ktorý je usvedčeným násilníkom a zneužívateľom detí, so zmiznutím dieťaťa. Brücknera zatiaľ neobvinia.

"Vyšetrovanie stále pokračuje a myslím si, že sme našli nejaké nové fakty, nejaké nové dôkazy, nie forenzné dôkazy, ale nejaké dôkazy," povedal Wolters vysielateľovi.

"Sme si istí, že je vrahom Madeleine McCann," povedal.

Madeleine zmizla  z dovolenkového rezortu v Praia da Luz v regióne Algarve 3. mája 2007.
Počas večera sa stratila v hotelovej izbe, zatiaľ čo jej rodičia Kate a Gerry McCannovci jedli v neďalekej reštaurácii.


Hľadanie pravdy
Minulý mesiac portugalskí a nemeckí predstavitelia označili Brücknera, ktorý je Nemec, no žil v Algarve v rokoch 1995 až 2007, za oficiálneho podozrivého.
Bolo to v roku 2020, keď prokurátori prvýkrát povedali, že podozrievajú Brücknera – ktorého vzhľadom na nemecké zákony na ochranu súkromia nazývajú Christian B – zo zmiznutia Madeleine. To bolo prvýkrát, čo portugalská prokuratúra identifikovala formálneho podozrivého v prípade od očistenia Kate a Gerryho McCannových, ktorí boli pôvodne uvedení ako podozriví v roku 2007.

Vo vyhlásení zverejnenom 22. apríla po tom, čo portugalskí a nemeckí úradníci označili Brücknera za oficiálneho podozrivého v prípade, Kate a Gerry McCannovi uviedli, že „uvítali“ túto správu, pretože naznačovala „pokrok“ vo vyšetrovaní.
"Aj keď tá možnosť môže byť mizivá, nevzdali sme sa nádeje, že Madeleine je stále nažive a my sa s ňou opäť stretneme," uviedol pár na webovej stránke, ktorá bola vytvorená pri pátraní po Madeleine.
Brückner, ktorý má 45, predtým povedal, že bol so svojou vtedajšou priateľkou celú noc, keď sa Madeleine stratila, ale Wolters pre CMTV povedal, že nemá „žiadne alibi“.
Na otázku, či jeho tím vyšetrovateľov našiel „niečo patriace Maddie“ v Brücknerovom karavane, kde v tom čase býval, Wolters povedal, že nemôže komentovať žiadne podrobnosti, ale dodal: „Nechcem to popierať. “
Brückner je v súčasnosti vo väzení v Nemecku za znásilnenie ženy v rovnakej oblasti regiónu Algarve, kde v roku 2007 zmizla Madeleine.
Bol spájaný s radom ďalších trestných činov. Podľa dokumentov, ktoré videla agentúra Reuters, vykrádal hotely a dovolenkové byty a prichytili ho aj pri krádeži nafty v portugalskom prístave a pri falšovaní pasov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona