Na jeseň ich odpisovali, sezónu ukončili ziskom titulu v Lige majstrov

NETKY.SK • 24 August 2020, 08:41 • 2 min
Na jeseň ich odpisovali, sezónu ukončili ziskom titulu v Lige majstrov

LISABON - Futbalisti Bayernu Mníchov získali svoju šiestu trofej v Lige majstrov. V nedeľňajšom finále v Lisabone zdolali Paríž Saint Germain po najtesnejšej výhre gólom Kingsleya Comana z 59. minúty.

slovakia

left justify in out

Čakali sedem rokov 

Bavori získali v sezóne 2019/2020 svoju tretiu trofej. Po zisku titulu v nemeckej bundeslige i domáceho pohára uspeli aj v najcennejšej európskej klubovej súťaži, pričom zvíťazil v 22. súťažnom zápase za sebou. V LM sa Bayern naposledy tešil z titulu v roku 2013, keď vo finále v londýnskom Webley zdolal Borussiu Dortmund 2:1.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa CHAMPIONS OF EUROPE 🏆 (@fcbayern),

 

Lepšie začali Bavori

Prvú súvislejšiu akciu v zápase podnikol Bayern, na jej konci sa k strele odhodlal z veľkej diaľky Thiago Alcantara, ale loptu poslal ďaleko od brány. V 17. minúte dal o sebe po prvý raz v zápase vedieť Neymar. Z ľavej strany postupoval tienený obrancom na Neuera, napokon mieril len do brankára. Kapitán Bayernu zlikvidoval aj následnú zadovku Brazílčana na Di Mariu. 

 

Gólové šance

Potom prišli gólové šance na oboch stranách. Prvú mal Lewandowski, ktorý sa po prízemnom centri od Daviesa odhodlal k strele, ale trafil iba ľavú žrď. Odpovedal Di Maria po rýchlom brejku a prihrávke Herreru, ale v dobrej pozícii mieril vysoko nad bránku.

 

img

 

Mbappe sám pred Neuerom 

Na konci polčasu zlyhal v najlepšej šanci PSG Mbappe. Sám pred Neuerom mieril iba do nemeckého brankára. Posledné slovo v prvom dejstve mal napokon Coman, ktorý sa dravo predral do šestnástky a po súboji s Kehrerom spadol, no pokutový kop sa nepískal.

 

Jediný gól zápasu

Po prestávke sa najprv rozdávali karty, keď Gnabry tvrdo zasiahol Neymara a na ihrisku prišlo k malej roztržke. V 59. minúte potom prišla jediná gólová akcia zápasu. Hráči Bayernu rozohrali akciu, Kimmich poslal center na zadnú žrď na hlavu Kingsleyho Comana a ten prekonal Navasa - 0:1. Tréner PSG Thomas Tuchel reagoval stiahnutím Paredesa, na ihrisko poslal Verrattiho. Následne poslal center do šestnástky Di Maria, Mbapee loptu len tesne minul.

 

 

Ešte väčšiu šancu mal onedlho Marquinhos, no Brazílčana v obrovskej príležitosti vychytal Neuer. Mbappe sa napokon mohol postarať o vyrovnanie, keď v nadstavenom čase potiahol loptu, no ani Neymar a ani striedajúci Choupo - Moting nedostali loptu do siete. Záver si už Bayern ustrážil a napokon sa tešil z tesného triumfu.

 

Paríž Saint Germain - Bayern Mníchov 0:1 (0:0)

Gól: 59. Coman. Rozhodovali: Orsato - Manganelli, Giallatini (Tal.). ŽK: Paredes, Neymar, Silva, Kurzawa - Davies, Gnabry, Süle, Müller

PSG: Navas – Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat (80. Kurzawa) – Herrera (72. Draxler), Marquinhos, Paredes (65. Verratti) – Di María (80. Choupo - Moting), Mbappé, Neymar

Bayern: Neuer – Kimmich, Boateng (25. Süle), Alaba, Davies – Alcantara (86. Tolisso), Goretzka – Gnabry (68. Coutinho), Müller, Coman (68. Perišič) – Lewandowski

 

Vyjadrenia po zápase 

Manuel Neuer, kapitán Bayernu: "Je to neuveriteľné. Nikdy som si pôsobenie v tomto klube neužíval viac. Obrovskú zásluhu má tréner Hansi Flick a jeho štáb. Veľmi sme chceli vyhrať a zaslúžili sme si to, každý má na tom svoj podiel."

 

Thomas Müller, útočník Bayernu: "Je to bláznivé. Na jeseň sa nám nedarilo a nebolo to ideálne, ale potom to bola senzačná jazda. Všetci dnes cítime, že to stálo za to, samozrejme sme mali aj kus šťastia, keďže tento zápas nám nevyšiel úplne podľa predstáv."

 

img

 

Ander Herrera, stredopoliar PSG: "Myslím si, že sme spravili všetko, aby sme zvíťazili. Mali sme päť, šesť šancí. Mrzí nás to najmä kvôli fanúšikom, pretože sme vedeli, aká dôležitá je pre nich a históriu klubu táto trofej. Budeme ťažko zaspávať a je zložité teraz hľadať slová. Ale od zajtra, hovorím najmä za seba, ale určite aj za spoluhráčov, začneme odznova."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona