Pápeža by mali v nasledujúcich dňoch prepustiť z nemocnice, zotavuje sa bez komplikácií

NETKY.SK • 14 Jún 2023, 14:45 • 2 min
Pápeža by mali v nasledujúcich dňoch prepustiť z nemocnice, zotavuje sa bez komplikácií

RÍM - Pápeža Františka prepustia z nemocnice v nasledujúcich dňoch. Po operácii sa zotavuje bez komplikácií, uviedol v stredu Vatikán.

slovakia

left justify in out

František podstúpil v rímskej nemocnici Gemelli minulý týždeň trojhodinovú operáciu hernie (tzv. pruhu). Tá sa pápežovi vytvorila na jazve po operácii spred dvoch rokov, pri ktorej mu odstránili časť hrubého čreva. "Svätý Otec si počas noci dobre odpočinul. Zdravotnícky tím hlási, že zotavovanie prebieha bežným spôsobom bez komplikácií, a preto ho plánujú v nasledujúcich dňoch prepustiť," uviedol vo vyhlásení hovorca Vatikánu Matteo Bruni.

 

František podľa Bruniho v utorok pracoval vo svojej nemocničnej izbe a čas trávil aj v malej kaplnke apartmánu na 10. poschodí rezervovanom pre pápežov. František nepredniesol verejnosti minulý týždeň nedeľnú modlitbu z nemocničného balkóna, aby sa príliš nenamáhal dlhým státím. Vatikán zrušil všetky jeho verejné vystúpenia a súkromné audiencie do 18. júna. V júli si pápež tradične berie celý mesiac voľno a na verejnosti sa ukazuje len počas nedeľnej modlitby. František tak bude mať na zotavovanie po operácii celý mesiac predtým, ako sa vydá v auguste na cestu do Portugalska. Neskôr na prelome augusta a septembra navštívi aj Mongolsko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies