Pápež pricestoval do New Yorku, kde vystúpi pred Valným zhromaždením OSN

NETKY.SK • 25 September 2015, 08:40 • 2 min
Pápež pricestoval do New Yorku, kde vystúpi pred Valným zhromaždením OSN

NEW YORK - Pápež František v noci nadnes priletel z Washingtonu do New Yorku, ktorý je druhou zastávkou jeho deväťdňovej návštevy Spojených štátov. Hlava katolíckej cirkvi tam dnes vystúpi s prejavom pred Valným zhromaždením OSN.

slovakia

left justify in out

Po prílete do New Yorku pápež absolvoval večernú modlitbu s kňazmi a rehoľníkmi v Katedrále svätého Patrika na Manhattane, ktorou ukončil svoj štvrtkový program. Na pobožnosti sa zúčastnilo okolo 3000 ľudí, informovala agentúra Reuters.


Nešpory začal František vyjadrením ľútosti nad nešťastím, pri ktorom neďaleko saudskoarabskej Mekky zahynulo najmenej 717 moslimských pútnikov. Vyslovil tiež zármutok nad počínaním niektorých katolíckych kňazov, ktorí sa previnili sexuálnym zneužívaním bezbranných detí.


Tak ako počas väčšiny svojich vystúpení v USA František hovoril vo svojej rodnej španielčine a jeho slová prekladal do angličtiny tlmočník.


Prvý latinskoamerický pápež sa v stredu stretol v Bielom dome s prezidentom USA Barackom Obamom. Vo štvrtok vystúpil - ako vôbec prvý pápež - pred oboma komorami amerického Kongresu. Tretím mestom, ktoré v USA navštívi, bude Filadelfia.


Program Františkovej návštevy v Spojených štátoch sa zavŕši v nedeľu; naspäť do Vatikánu sa vráti v pondelok 28. septembra.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies