Zo zoborských lesov vyniesli dobrovoľníci takmer 500 kilogramov odpadu

NETKY.SK • 15 Apríl 2023, 13:00 • 2 min
Zo zoborských lesov vyniesli dobrovoľníci takmer 500 kilogramov odpadu

NITRA - Takmer pol tony odpadu sa podarilo dobrovoľníkom vyzbierať v zoborských lesoch. Na 13. ročníku Jarného čistenia Zobora sa ich 12. apríla zúčastnili tri desiatky.

slovakia

left justify in out

Počas podujatia sa podarilo vyčistiť okolie nemocnice, Zoborského kláštora, prístupovú cestu a les pod parkoviskom. "Ďalšie skupiny sa na terénnych autách prepravili k vzdialenejším lokalitám. Odpadky vyzbierali pri zoborskom jazierku a na hraniciach prírodnej rezervácie Lupka. Tu už nachádzali aj starý domový alebo stavebný odpad, pneumatiky i časti nábytku," uviedol jeden z organizátorov Radovan Baláž.

 

Ako doplnil, všetok vyzbieraný odpad bol nakoniec sústredený pod Špecializovanou nemocnicou na Zobore. "Odtiaľ jeho likvidáciu zabezpečili Nitrianske komunálne služby. Odpadu bolo tento rok 480 kilogramov. Celkovo sa počas všetkých 13 ročníkov Jarného čistenia Zobora podarilo z lesov vyniesť približne 32,5 tony odpadov," dodal Baláž.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies