F1: Max Verstappen ovládol nepriateľské územie v Imole, Ferrari zažilo katastrofálny víkend

NETKY.SK • 24 Apríl 2022, 16:43 • 2 min
F1: Max Verstappen ovládol nepriateľské územie v Imole, Ferrari zažilo katastrofálny víkend

IMOLA – Suverénny výkon Maxa Verstappena! Holaďan vyhral preteky na horúcej pôde v Imole, Red Bull môže oslavovať double. Leclerc sa v posledných kolách roztočil a obsadil až 6. priečku, jeho kolega Sainz znova nedokončil preteky.

slovakia

left justify in out

Double Red Bullu a nešťastný víkend pre Ferrari

 

Verstappen sa po triumfe v šprinte môže znova radovať, dominantným spôsobom zvládol preteky v Imole a ovládol víkend na nepriateľskej pôde. Holanďan vyhral preteky systémom štart-cieľ a z tohto víkendu získal maximálny počet bodov (33). Na druhom mieste došiel do cieľa jeho tímový kolega Checo Peréz a dokonal perfektný víkend pre Red Bull

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

Tragický víkend prežilo Ferrari, ktoré sa počas celého víkendu prekvapivo trápilo. V náročnej kvalifikácii urobil chybu Sainz a musel štartovať až z 10. mieste, Leclerc počas šprintu poriadne opotreboval svoje pneumatiky a nakoniec prehral súboj s Maxom Verstappenom

 

Hneď po štarte nedeľňajších pretekov prišla ďalšia doslova rana pre Carlosa Sainza, ktorého nešťastne zostrelil Ricciardo. Sainz sa už zo štrku nedokázal dostať a preteky preňho znova skončili predčasne. Leclerc mal taktiež problémy na štarte a prepadol sa až na 4. priečku, ľahko sa dostal pred Norrisa ale na druhého Peréza mu chýbala potrebná rýchlosť. Postupne začal strácať na Mexičana a v snahe o posledný tlak nezvládol prejazd jednou zo zákrut a jeho monopost sa roztočil. Len tak tak dokázal Monačan pokračovať v pretekoch a nakoniec došiel do cieľa až na 6. priečke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

Pódium pre McLaren!

 

Po katastrofálnom vstupe do sezóny sa oranžový McLaren pomaly vracia späť na predné priečky. Lando Norris odjazdil fantastické preteky a vďaka chybe Leclerca sa dostal dokonca až na pódiové priečky. V takéto umiestnenie dúfal iba poriadne optimistický fanúšik McLarenu, no Norris to bravúrne dokázal!

 

 

Piloti Mercedesu zažili rozdielne preteky; talentovaný Russell doviedol svoj monopost na fantastickom 4. mieste, keď v záverečných kolách odrazil tlak Valtteriho Bottasa a získal ďalší fantastický výsledok, rovnako ako Russell výborné preteky predviedol Bottas, ktorý so svojou Alfou Romeo uzavrel poradie v top 5.

 

Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton sa v bojoch v strede poľa poriadne vytrápil a nakoniec obsadil až 14. priečku, počas celých pretekov sa nedokázal dostať cez Pierra Gaslyho a je dosť možné, že dominantovi posledných rokov poriadne rupnú nervy.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies