Počet mŕtvych po samovražednom atentáte v Pakistane stúpol na 54

NETKY.SK • 31 Júl 2023, 17:30 • 2 min
Počet mŕtvych po samovražednom atentáte v Pakistane stúpol na 54

Islamabad 31. júla (TASR) — Počet obetí nedeľňajšieho samovražedného bombového atentátu v Pakistane stúpol v pondelok na najmenej 54. Rodiny už začali s pochovávaním obetí.

slovakia

left justify in out

K výbuchu bomby došlo v nedeľu na politickom zhromaždení islamistickej strany v provincii Chajbar Paštúnchvá ležiacej na severozápade Pakistanu. Na zhromaždení sa nachádzali stovky účastníkov.

Zranenia utrpelo zhruba 150 ľudí, niektorí z nich sú vo vážnom stave. Európska únia (EÚ) v pondelok označila atentát za "pokus o oslabenie demokracie" v Pakistane. Podľa Bruselu ide o "strašný útok" so zámerom "rozosievať teror," uviedol prostredníctvom svojej hovorkyne na sociálnych sieťach šéf zahraničnej politiky Únie Josep Borrell. 

Podľa doterajších zistení pakistanskej polície je za explóziu zodpovedný samovražedný atentátnik, ktorého DNA bude analyzovaná. Pakistanské úrady zadržali v súvislosti s útokom troch podozrivých. Kto stojí za útokom zatiaľ nie je známe.

Pakistanský Taliban (Tehríke Tálibán Pákistán, TTP), ktorý je v spore s vládou v Islamabade, ale dištancuje sa aj od hnutia Taliban vládnuceho v susednom Afganistane, akúkoľvek zodpovednosť za atentát odmietol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / AFP Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies