Pápež poslal list Bašárovi Asadovi, toto mu odkazuje

NETKY.SK • 23 Júl 2019, 08:42 • 2 min
Pápež poslal list Bašárovi Asadovi, toto mu odkazuje

VATIKÁN - Hlava cirkvi, pápež František, poslal do Sýrie list. Adresoval ho prezidentovi Bašárovi Asadovi.

slovakia

left justify in out

František v liste vyjadruje svoje "hlboké znepokojenie" ohľadom situácie civilistov v provincii Idlib, kde prebiehajú boje. Tento list však pápež neodovzdával osobne, do rúk sýrskeho prezidenta ho predal kardinál Peter Turkson, jeden z Františkových vrchných poradcov, počas pondelkového stretnutia s Asadom v Damasku.

 

img

 

Pápež je známy tým, že na vyhrotenú situáciu a ukončenie konfliktov tak v Sýrii, ako aj Jemene a Afganistane, upozorňuje často. Tento list je považovaný za akýsi odkaz priamo Asadovi. Píše v ňom o svojich obavách týkajúcich sa humanitárnej krízy a nevinných civilistov. Vyzýva na jej ukončenie, pričom má „ťažké srdce“ na americké a európske zbrojárske spoločnosti, ktoré vojnám napomáhajú. Žiada tiež o prepustenie politických väzňov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#generalaudience #udienzagenerale

Príspevok, ktorý zdieľa Pope Francis (@franciscus),

Bašár Asad s pápežovým názorom súhlasí, prezident rovnako obviňuje regionálne i západné krajiny z podpory povstalcov. Komplikovaná vojna v Sýrii si od svojho vypuknutia v roku 2011 vyžiadala už viac než 400.000 mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies