SMER - SSD odmieta kupčenie s hlasom ľavicového voliča

NETKY.SK • 19 September 2023, 10:00 • 2 min
SMER - SSD odmieta kupčenie s hlasom ľavicového voliča

Predseda Hlasu – sociálna demokracia Peter Pellegrini včera v diskusnej televíznej relácii opätovne potvrdil, že je po voľbách pripravený spojiť sa aj s PS. A jeho cenou za takúto spoluprácu je funkcia predsedu vlády, aj keby Hlas – SD nebol víťazom parlamentných volieb. Takto hodnotia včerajšie vystúpenie predsedu Hlasu – sociálna demokracia dnešné médiá.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

SMER – SSD plne rešpektuje Hlas – SD ako svoju sesterskú stranu v Strane európskych socialistov.  Rovnako rešpektuje, že Hlas – SD môže po parlamentných voľbách 30. septembra prijať v otázke formovania novej vládnej koalície akékoľvek suverénne rozhodnutie a vypýtať si zaň akúkoľvek cenu. V SMERe si nevšímame ani neustále poznámky predsedu Hlasu Petra Pellegriniho o odmietaní minulosti, čím má samozrejme na mysli SMER – SSD, v ktorom Peter Pellegrini pôsobil viac ako dvadsať rokov.

SMER – SSD nevie takémuto politickému obchodu zabrániť, hoci je naďalej presvedčený, že základom stabilnej vlády by mala byť spolupráca SMERU - SSD a Hlasu ako sesterských sociálno-demokratických strán. Čo ale SMER môže a musí urobiť, je požiadať každého ľavicového a sociálno-demokratického voliča, aby zvážil, či si želá, aby bol jeho voličský hlas zneužitý na vytvorenie pravicovej vlády. Takáto vláda zložená z Hlasu, progresívcov, liberálov a kto vie koho všetkého iného, nebude ani stabilná, ani suverénna, ani sociálna. Len prehĺbi sociálne problémy, nezvládne nelegálnu migráciu, bude znervózňovať spoločnosť otázkami rodovej ideológie a po krátkom čase sa rozpadne.

Postoje z včerajšej televíznej diskusie len zneisťujú ľavicového a sociálno-demokratického voliča. Je to však práve ľavicový a sociálno-demokratický volič, ktorý môže zabrániť vzniku pravicovej vlády, ak si uvedomí, aké hry sa s ním hrajú. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies