Keksíková vojna politikov pokračuje! Poslanci Bittó Cigániková a Žiak musia vysvetliť výboru svoje fotky

NETKY.SK • 22 September 2021, 12:25 • 2 min
Keksíková vojna politikov pokračuje! Poslanci Bittó Cigániková a Žiak musia vysvetliť výboru svoje fotky

BRATISLAVA - Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Jana Bittó Cigániková a poslanec Miroslav Žiak majú Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií vysvetliť svoje fotky s oblátkami na sociálnej sieti. Poslanci podľa ústavného zákona o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov nesmú používať svoju osobnosť na reklamu.

slovakia

left justify in out

Výbor si má od nich vyžiadať stanoviská vzhľadom na to, že začal voči nim konanie na základe podnetu od Martina Daňa. Pre TASR to uviedol predseda výboru Boris Susko.

 

img

 

Na Žiakapodal podnet aj poslanec Ondrej Ďurica (nezaradený). Žiak uverejnil v auguste fotku s oblátkami Horalky. Pre TASR vtedy pripustil, že išlo aj o solidaritu s výrobcom, ktorý čelil rôznorodým reakciám za slová o očkovaní.

 

img

 

"Kto je zaočkovaný, nech si slobodne ide, kam chce, no kto nie je, nech sedí doma," povedal šéf spoločnosti s cukrovinkami Sedita Pavel Jakubec.

 

Poslanci podľa ústavného zákona o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov nesmú používať svoju osobnosť na reklamu. Prípadné porušenie zákona rieši výbor pre nezlučiteľnosť funkcií.

 

Možno vás zaujme: "Horalkova kauza" sa rieši aj v parlamente! Poslancom Blahovi a Tarabovi hrozí mastná pokuta

 

Susko prednedávnom uviedol, že zákon nehovorí jasne, čo reklama je. V čase tvorby legislatívy neboli sociálne siete ešte tak výrazne využívané. Výbor už v minulosti pri posudzovaní reklamy na sociálnych sieťach rozhodol tak, že pokiaľ nejde o sponzorovaný status, nebude sa to považovať za reklamu. Ku každému podnetu sa podľa Suska pristupuje jednotlivo.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies