Dva roky odkladané turné je tu! HEX chce priniesť nádej a radosť, pretože verí, že hudba a umenie uzdravuje

NETKY.SK • 23 Marec 2022, 17:00 • 2 min
Dva roky odkladané turné je tu! HEX chce priniesť nádej a radosť, pretože verí, že hudba a umenie uzdravuje

Fanúšikovia sa dočkali! Fefe, Yxo, Šarkan a Tybyke zahrajú po celom Slovensku najväčšie hity aj chuťovky, ktoré už dávno naživo nezazneli. Príďte si zlepšiť náladu a zatancovať si na kultové skladby!

slovakia

left justify in out

Keď sme sami, V piatok podvečer či Maťo a Linda. Hity skupiny HEX zaznejú konečne naživo v kluboch po celom Slovensku.     

 

„Veľa vecí sa zmenilo, my vám však chceme priniesť nádej a radosť, pretože veríme, že hudba môže ponúknuť trochu uzdravenia. Chceme podporiť kluby, v ktorých sme kedysi dávno začínali, a dnes to majú naozaj ťažké. Ale aj mladé kapely, ktoré sú fantastické a idú si s nami zahrať. Back to the Clubs Tour je turné, ktorým sa chceme poďakovať za to, že stojíte pri nás. Máme vás veľmi radi,“ odkazujú svojim fanúšikom Fefe, Yxo, Šarkan a Tybyke.

 

Počas covidu pracovali Hexáci na nových pesničkách. Kapele vyšli dve reedície prvých albumov – Ježiš Kristus nosí krátke nohaviceAbrakadabra.

 

img

 

„Medzitým sme mali zopár koncertov po Slovensku, išlo však väčšinou o akcie, kde hralo viac interpretov. Klasické klubové koncerty sme nehrali skoro vôbec. O to viac sa tešíme na naše turné, ktoré je venované našim fanúšikom. Sme nesmierne radi, že aj napriek tomu, že sme koncerty trikrát prekladali, nevracali vstupenky a čakali na chvíľu, kedy  sa znova uvidíme a potešíme  sa navzájom,“ teší sa Tomáš Yxo Dohňanský.

 

 Skupina Hex si so sebou na turné berie mladé kapely, ktoré vybrali fanúšikovia hlasovaním.

 

„Na turné s nami idú kapely, ktoré vybrali ľudia hlasovaním ešte v  roku  2020. Sme radi, že všetky potvrdili hranie. V Piešťanoch si s nami zahrá Sematam, v Bratislave Parketový lev, v Malackých Ending, v Trenčíne Fuera Fondo, v Martine Virvar a v Prešove The Spants.Tešíme sa novú krv slovenskej pop music a tešíme sa aj z toho, že o samotnú súťaž bol veľký záujem.  Prihlásilo sa nám okolo 100 interpretov,“ prezradil Yxo.

 

img

 

 Bratislavská stálica sa na koncertoch predstaví v zostave Martin  Fefe Žúži - gitara, Tomáš  Yxo  Dohňanský - basgitara, Tibor  Tybyke Szabados – bicie, Peter Šarkan Novák – spev a druhý gitarista Ladislav Tvrdý. Na turné zaznejú veľké hity skupiny a piesne, ktoré majú fanúšikovia už dlhé roky radi.

 

img

 

„Zahráme aj skladby, ktoré bežne nehrávame a hodia sa do klubov, nevylučujeme ani hranie coverov, teda pesničiek od iných interpretov, ktorých máme radi. Keďže pracujeme na nových skladbách, chceli by sme jednu, dve zahrať a zachytiť si reakciu publika. Toto turné je pre nás špeciálne aj v tom, že sa nám ozývajú fanúšikovia, ktorí nás počúvajú od začiatku a dnes sa na naše koncerty chystajú aj so svojimi deťmi. Sme radi, že naša hudba rezonuje naprieč generáciami. Tešíme sa, že si ju budeme môcť spolu s nimi užiť na špeciálnych koncertoch v kluboch, kde bežne nehrávame, pretože väčšinou nás  ľudia môžu vidieť na veľkých pódiách. Intimita a blízkosť fanúšika je pre nás sviatkom a už teraz sa jej nevieme dočkať,“ uzatvára Yxo.

 

Mohlo by vás zaujímať:  Dara Rolins sa teší z nového bývania v Turíne

 

HEX BACK TO THE CLUBS TOUR 2022


20. 4. - Piešťany, Žiwell, hosť Sematam

21. 4. - Bratislava, V-klub, hosť Parketový Lev

22. 4. - Malacky, Sokolovňa, hosť Ending

23. 4. - Trenčín, Klub Lúč, hosť Fuera Fondo

28. 4. - Martin, Barmuseum, hosť Virvar

29. 4. - Prešov, Stromoradie, hosť The Spants

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies