Pápež na Svetovom dni modlitby za pokoj v Assisi vyzval na modlitby za mier

NETKY.SK • 20 September 2016, 15:49 • 2 min
Pápež na  Svetovom dni modlitby za pokoj v Assisi vyzval na modlitby za mier

ASSISI - Pápež František, ktorý sa dnes v Assisi zúčastňuje na Svetovom dni modlitby za pokoj, obedoval v spoločnosti 25 utečencov, ktorí prišli do Talianska z Afganistanu, Gambie, Mali, Nigérie a Sýrie. Č

slovakia

left justify in out

Časť z nich prijala Komunita sv. Egídia, ďalší pochádzajú z utečeneckého tábora v Castelniovo di Porto neďaleko Ríma, ktorý hlava katolíckej cirkvi navštívila počas veľkonočných sviatkov.


Podujatie v Assisi sa koná každoročne ako stretnutie lídrov rôznych náboženstiev, jeho tradícia siaha do roku 1986, keď ho inicioval vtedajší pápež Ján Pavol II.


Tento rok pricestovalo do Assisi viac ako 400 osobností a okolo 12.000 veriacich z rôznych končín planéty. Medzi hosťami sú aj ekumenický patriarcha pravoslávnej cirkvi, konštantínopolský arcibiskup Bartolomej I., anglikánsky arcibiskup z Canterbury Justin Welby, vrchný rabín z Ríma Riccardo Segni, patriarcha sýrskej antiochijskej ortodoxnej cirkvi Antiochie Moran Mor Ignatius Afrem a mnohí predstavitelia islamu či budhizmu. Dalajlámu na podujatie podľa talianskej tlače nepozvali.


Pápež František aj dnes - pred odjazdom do Assisi - podobne ako pri nedeľňajšej modlitbe Anjel Pána apeloval na veriacich na celom svete, aby sa pripojili k modlitbám za mier na planéte. "Svet potrebuje mier a prosiť o mier je povinnosť," citoval jeho slová Vatikánsky rozhlas.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies