Denný nárast infikovaných prelomil nový svetový rekord!

NETKY.SK • 30 December 2021, 21:06 • 2 min
Denný nárast infikovaných prelomil nový svetový rekord!

PARÍŽ - Súčasné rekordné prírastky súvisia so šírením vysokonákazlivého koronvírusového variantu omikrom. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) upozornila, že "vlna cunami" ľudí infikovaných koronavírusovými variantmi omikron a delta zvýši nápor na zdravotnícke systémy, ktoré sú už teraz na pokraji svojich možností.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Priemerný denný prírastok počtu prípadov nákazy koronavírusom vo svete prekročil počas uplynulého týždňa hranicu jedného milióna. Stalo sa tak po prvý raz od vypuknutia pandémie, informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP.

 

img

 

V týždni od 23. do 29 decembra nahlásili vo svete celkovo 7,3 milióna nových infekcií - teda v priemere 1 045 000 denne. Ide o výrazný nárast oproti predchádzajúcemu rekordu z obdobia od 23. do 29. apríla - kedy pribúdalo každý deň v priemere 817 000 nových prípadov.

 

Prečítajte si tiež: Izrael mení stratégiu v boji proti variantu omikron

 

Celkový počet nových infekcií vo svete počas uvedeného sedemdňového obdobia vzrástol oproti predchádzajúcemu týždňu o 44 percent. Až 85 percent nových prípadov zaznamenali v Európe, kde sa omikron momentálne šíri vôbec najrýchlejšie na svete. Miera nákazy stúpa aj v USA a Kanade, zatiaľ čo v Ázii klesá.

 

img

 

Posledné tri týždne celosvetovo klesá počet úmrtí, v uvedenom sedemdňovom období v súvislosti s COVID-19 každý deň zomrelo v priemere 6 400 osôb, o 6 percent menej ako týždeň predtým. Rekordných 14 800 úmrtí za deň zaznamenali vo svete medzi 20. a 26. januárom tohto roku.

 

K téme: Posunuli termín registrácie seniorov na odmenu za očkovanie

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona