Peter Sagan nestačil v cieli na Španiela Garciu

NETKY.SK • 10 Marec 2020, 18:09 • 2 min
Peter Sagan nestačil v cieli na Španiela Garciu

LA CHATRE - Slovenský najlepší cyklista Peter Sagan skončil na dnešnej 3. etape pretekov Paríž - Nice na 2. mieste. V záverečnom špurte nestačil na Španiela Ivana Garciu Cortinu zo zoskupenia Bahrajn-Merida.

slovakia

left justify in out

Začiatok za silného vetra

Tretia etapa sa začala bez dažďa, no za silného vetra a chladného počasia, v úvode sa nikto nedral do úniku a pelotón sa držal pri sebe. Postupne sa osamostatnil Tom Devriendt, ktorý mal po tridsiatich kilometroch náskok desať minút.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa 🔹 Alltricks.com (@alltricks_com),

 

Dážď zmenil poradie

Približne v polovici pretekov sa spustil dážď a Devriendtov náskok sa postupne zmenšoval, prispel k tomu aj Juraj Sagan, ktorý pracoval na čele pelotónu. Lídrovi skomplikoval situáciu aj kuriózny moment, keď musel na železničnom priecestí čakať, kým prejde vlak.

 

 

Pád Juraja Sagana

Päťdesiat kilometrov pred cieľom sa do kolízie dostal Juraj Sagan, no nasadol späť na bicykel a pokračoval ďalej. Pelotón naďalej znižoval Devriendtov náskok a pohltil ho asi 25 km pred cieľom.

 

Špurt najlepšie pre Španiela

Peter Sagan sa v priebehu pretekov držal v balíku, do popredia sa predral až v závere. Niekoľko metrov pred cieľom mal smolu Sam Bennett, ktorý sa snažil bojovať o vedúce pozície, no po kolízii s ďalším jazdcom utrpel pád a iba ťažko sa zviechal zo zeme. Záverečný špurt začal Sagan, no nedokázal ustáť Garciovo tempo a napokon finišoval druhý.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona