Palestínski lekári môžu po 15 rokoch jazdiť do nemocníc v Izraeli

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 16:35 • 2 min
Palestínski lekári môžu po 15 rokoch jazdiť do nemocníc v Izraeli

JERUZALEM - Izrael udelil dnes povolenie stovke palestínskych lekárov jazdiť za prácou do nemocníc v židovskom štáte. Palestínski motoristi tak môžu prvýkrát po 15 rokoch jazdiť do Izraela vrátane Jeruzalema, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Príslušné povolenie vydal izraelský bezpečnostný orgán zodpovedný za palestínske civilné záležitosti, známy pod skratkou COGAT. 
     

Bude sa vzťahovať na lekárov, ktorí "pracujú na zmeny a v iných pracovných pozíciách, vyžadujúcich zvýšenú pohotovosť". 
     

Nariadenie vstúpilo do platnosti už dnes. Izraelskí predstavitelia potvrdili, že ak sa toto opatrenie ukáže ako prospešné, mohlo by dôjsť k jeho rozšíreniu. 
     

Izrael obmedzil vstup Palestínčanov na územie židovského štátu po tom, ako došlo na konci roka 2000 k vypuknutiu ozbrojeného povstania proti izraelskej vláde. 
     

Palestínčania odvtedy potrebujú na vstup do Izraela špeciálne povolenia, pričom musia povinne prechádzať kontrolnými stanovišťami. Izrael za posledné roky zrušil niektoré zo zákazov vzťahujúcich sa Palestínčanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies