Svet im ležal pri nohách, no smrť prišla príliš skoro. Umelá inteligencia nám ukazuje, ako by zneli Amy Winehouse či Kurt Cobain

NETKY.SK • 5 Máj 2021, 14:02 • 2 min
Svet im ležal pri nohách, no smrť prišla príliš skoro. Umelá inteligencia nám ukazuje, ako by zneli Amy Winehouse či Kurt Cobain

Ich smrťou sme prišli o veľa, no umelá inteligencia nám prináša obrovské možnosti.

slovakia

left justify in out

Už nepatria medzi živých, ale všetci vieme, akoby asi znela ich tvorba v súčasnosti. Hypebast  infromuje o nových piesňach od zosnulých umelcov, ktoré vychádzajú na albume Lost Tapes of the 27 Club (Stratené nahrávky Klubu 27). Budeme môcť počuť najväčšie  legendy hudobnej scény v úplne nových nahrávkach. Zatiaľ nájdeme na Spotify štyri piesne, ktorých „autorom“ by bol Kurt Cobain, Amy Winehouse, Jimi Hendrix a Jim Morrison.

 

img

 

Ich hudba nikdy nezomrie

 

Je až neuveriteľné, že zoznam mladých umelcov, ktorí zomreli vo veku 27 rokov, sa stále rozrastá. Do smutne slávneho Klubu 27 patria napríklad aj Winehouse, Cobain a Morrison. Dnes ide už o kultúrny fenomén, ktorý je rozšírený nie len v hudbe ale aj v literatúre. Následky sú však mrazivé.

 

img

 

Britská organizácia Over the Bridge, ktorá sa venuje duševnému zdraviu, poukazuje na umenie, o ktoré prichádzame s každým  nie len predčasne vyhasnutým životom. „Aby sme ukázali svetu, o čo sme prišli pre krízu duševného zdravia, pomocou umelej inteligencie sme vytvorili album, ktorý členovia Klubu 27 nikdy nemali šancu vytvoriť,“ píšu na svojej webovej stránke.

 

img

 

Všeobecne medzi ľuďmi sa rozšírila inofrmácia o dosť podstatnej kríze v hudobnom priemysle, ktorý si pýta príliš vysokú daň. Sláva, prepracovanosť, drogy a veľa iných podnetov sa podpisujú na duševnom zdraví umelcov.  „Našim cieľom je  zmeniť spôsob, akým sa hovorí  o duševnom zdraví a uzdravení v hudobnom priemysle,“ pokračujú. 

 

 

 

V rámci iniciatívy pomocou umelej inteligencie tak vytvorili nové piesne autorov, ktorí už nie sú medzi nami. Využili na to melódie, rytmus a texty, či izolované slučky, ktoré  umelá inteligencia skombinovala  a vytvorila nové piesne. Tie  boli následne spracované do nového albumu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies