Česi sa už proti našim poctivo pripravujú, na MS im príde najmenej 8 hráčov z NHL

NETKY.SK • 3 Máj 2021, 20:18 • 2 min
Česi sa už proti našim poctivo pripravujú, na MS im príde najmenej 8 hráčov z NHL

BRATISLAVA/PRAHA - Česká hokejová reprezentácia v doterajších štyroch prípravných dueloch pred majstrovstvami sveta v lotyšskej Rige zaznamenala štyri víťazstvá, najbližšie ju v druhej polovici aktuálneho týždňa preverí v Prahe výber Slovenska.

slovakia

left justify in out

S nami len začínajú na domácom ľade 

Kým pre Slovákov to už bude generálka na svetový šampionát, Čechov potom ešte čakajú domáce České hokejové hry. Hlavný tréner Filip Pešán pred súbojmi proti Slovákom urobil zmeny v kádri.

 

Veľká posila z KHL 
Tím opustili Petr Kodýtek, Jakub Pour, Filip Suchý, Jiří Černoch, Ondřej Beránek, Radim Šalda, Daniel Gazda, David Němeček a Milan Klouček, nahradili ich Petr Kváča, David Musil, Ondřej Vitásek, Adam Musil, Radan Lenc, Matěj Stránský a Michael Špaček. Už vo štvrtok príde aj brankár Šimon Hrubec, no do zápasov proti výberu SR nezasiahne. Česi čakajú aj na utorkový príchod Jiřího Sekáča.

 

img

 

Hlásia sa aj hráči zo zámoria   
Kouč Pešán už má smerom k MS prísľub účasti aj ôsmich hráčov zo zámorskej NHL - účasť potvrdili Dominik Kubalík, David Kämpf, Filip Hronek, Filip Zadina, Jakub Vrána, Filip Chytil, Libor Hájek a Radim Šimek.

 

"Čo sa týka Pavla Záchu, ten sa nám ospravedlnil zo zdravotných dôvodov. Lukáš Dostál mal záujem reprezentovať, ale klub ho neuvoľnil. Josef Kořenáč je stále v hre," informoval generálny manažér tímu ČR Petr Nedvěd podľa webu hokej.cz.

 

 

Vzájomné zápasy 
Slováci s Čechmi doteraz odohrali 65 vzájomných duelov. Český tím dosiahol 44 víťazstiev a 7 remíz, štrnásťkrát sa z triumfu tešil výber SR. Zatiaľ naposledy sa oba tímy stretli v apríli 2019, Česi v Trenčíne zvíťazili 3:1 a v Nitre 2:0.

 

Kým súboje ČR - SR sa v Prahe uskutočnia pravdepodobne bez divákov, na turnaj proti Fínom, Rusom a Švédom do hľadiska smie prísť tisíc fanúšikov s PCR testom nie starším ako 48 hodín.

Aktuálny káder českej hokejovej reprezentácie pred prípravnými zápasmi doma proti výberu SR (zdroj: hokej.cz):
Brankári: Jan Růžička, Petr Kváča, Roman Will
Obrancovia: David Musil, Jakub Galvas, David Sklenička, Michal Jordán, Dominik Mašín, Vojtěch Mozík, Libor Šulák, Andrej Šustr, Jan Ščotka, Ondřej Vitásek
Útočníci: Adam Musil, Radan Lenc, Matěj Stránský, Michal Špaček, Matěj Blümel, Tomáš Zohorna, Rudolf Červený, Jakub Flek, David Tomášek, Ondřej Najman, Robin Hanzl, Lukáš Radil, Šimon Stránský, Pavel Kousal, Hynek Zohorna



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies