Fenomén "school air" rozprúdil diskusie: Prečo v škole vyzeráme horšie než doma?

NETKY.SK • 24 Apríl 2024, 16:00 • 2 min
Fenomén "school air" rozprúdil diskusie: Prečo v škole vyzeráme horšie než doma?

Mnoho študentov sa často sťažuje na to, ako škola mení ich vzhľad a ničí im make-up, vlasy a pleť. S tým súhlasia mnohí a rýchlo sa to stáva veľkým trendom nazývaným „školský vzduch“. Hoci existujú len dohady, prečo k tomuto javu dochádza, stále existujú spôsoby, ako s ním bojovať

slovakia

left justify in out

 

Možné príčiny

Existuje teória, že negatívna energia obklopujúca školu prispieva k tomu, ako študenti vyzerajú v budove. Pokles nálady v škole v dôsledku faktorov, ako je stres a únava, spôsobuje, že ľudia vyzerajú horšie, ako by vyzerali mimo školy. Počas zábavných aktivít existuje spokojnejšia nálada, ktorá zvyšuje to, ako sa prezentujeme. Mimo školy sa veľa ľudí menej sústreďuje na to, ako ich vnímajú, pretože ich rovesníci ich celý deň nesúdia, takže hoci by sa mohlo zdať, že ľudia v škole vyzerajú „škaredšie", je možné, že ide len o mentálnu hru.

Ďalšou možnosťou by mohlo byť, že ako dospievajúci sa všetci navzájom porovnávajú. Študenti sú obklopení rovesníkmi a myslia si, že mnohí z nich majú lepší vzhľad. To vedie k tomu, že sa podvedome porovnávajú s ostatnými a robia ich neatraktívnymi.

Okrem toho je osvetlenie v škole oveľa iné ako doma alebo v aute. Tínedžeri zdokonaľujú svoj make-up v osvetlení, v ktorom sa pripravovali, ale keďže je osvetlenie v škole iné, nebude to vyzerať rovnako. 

Prirodzený vzdušný odličovač

Svoj podiel na tom má aj vlhkosť. Keď ste na Floride, vyjdete na pár sekúnd von, výsledkom budú kučeravé vlasy, ktoré sa stanú neupravenými. Keď niekto vstúpi do školy, jeho vlasy už vyzerajú horšie, ako keď boli prvýkrát upravené. Navyše, byť obklopený veľkým množstvom ľudí zvyšuje vlhkosť v škole. Niektoré triedy sú také horúce a sú príliš malé na počet študentov v nich, čo tiež ovplyvňuje vlasy.

Mnoho študentov má pocit, že po nástupe do školy sa ich tvrdá práca na ich vzhľade úplne zmenšila na zhlukované mihalnice, vypadnuté a kučeravé vlasy a hrubú pokožku.
„Školský vzduch je ako odličovač. Vojdete dnu so všetkým tým make-upom a ono ho len odleje, kým sa vrátim domov, je to, akoby som si ani nič nedala na tvár,“ uviedla druháčka Lilia Conticello.

Prestaňte sa porovnávať

Ľudia sú sociálne stvorenia a porovnávanie je bežné v celej našej histórii. 
Platformy sociálnych médií ako Twitter, Instagram a Facebook nás bombardujú príspevkami o tom, čo nám chýba. Tieto aplikácie sú porovnávacie pasce, ktoré nás povzbudzujú, aby sme spochybňovali aspekty nášho vlastného života.

Je ľahké zabudnúť, že sociálne médiá sú najdôležitejším momentom života iných ľudí . Vidíme ich najlepšie momenty, ale zvyčajne nie sme svedkami ich zápasov.
Často porovnávame naše nižšie kvality s najlepšími vlastnosťami človeka , čo skresľuje náš úsudok.  

Ak chcete zastaviť zvyk porovnávania, zamerajte sa na zlepšovanie sa a zvyšovanie sebadôvery . Pokúste sa trénovať svoju myseľ, aby ste ustúpili od nepriaznivých porovnaní. Namiesto toho sa snažte prijať láskavosť a pozitívny prístup . Je to drina, ale oplatí sa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
text: cscsnews.com, betterup.com. titulná foto: Freepik (ilustračná)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies