Pakistan pre omylom odpálenú indickú raketu kontaktoval Bezpečnostnú radu OSN

NETKY.SK • 15 Marec 2022, 12:50 • 2 min
Pakistan pre omylom odpálenú indickú raketu kontaktoval Bezpečnostnú radu OSN

ISLAMBAD - Pakistanský minister zahraničných vecí Šáh Mahmúd Kurajší v utorok vyhlásil, že stanovisko indického ministerstva obrany o údajne náhodnom odpálení rakety na jeho územie považuje za "neúplné" a vo veci už kontaktoval Bezpečnostnú radu OSN.

slovakia

left justify in out

Indické ministerstvo obrany v utorok uviedlo, že prehodnocuje svoje štandardné operačné postupy pre zbraňové systémy a okamžite napraví všetky nedostatky po minulotýždňovom incidente.

 

Čína v pondelok vyzvala svojich juhozápadných susedov, aby sa v budúcnosti vyvarovali podobných incidentov. „Pakistan a India sú dôležitými krajinami južnej Ázie, nesú zodpovednosť za udržiavanie regionálnej bezpečnosti a stability," povedal hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí.

 

img

 

India uvádza, že raketu na územie Pakistanu omylom odpálili minulú stredu počas bežnej údržby systému. Tento incident označilo Naí Dillí za „hlboko poľutovaniahodnú nehodu". Incident si nevyžiadal žiadne obete.

 

Hoci sa napätie medzi Indiou a Pakistanom v posledných mesiacoch upokojilo, vojenskí experti varovali pred rizikom nehôd alebo nesprávnych výpočtov zo strany týchto krajín, ktoré vlastnia jadrové zbrane. Naí Dillí a Islamabád medzi sebou bojovali od roku 1947 v troch vojnách.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies