Prvý deň celoplošného testovania bol pokojný, vyskytlo sa len pár výnimiek

NETKY.SK • 31 Október 2020, 22:35 • 2 min
Prvý deň celoplošného testovania bol pokojný, vyskytlo sa len pár výnimiek

BRATISLAVA - Na väčšine odberových miest, až na pár výnimiek, je situácia pokojná. Informoval o tom hovorca Prezídia policajného zboru (PPZ) Michal Slivka. Ako ďalej priblížil, policajti v Malackách zaznamenali prípady, kedy sa päť osôb dalo opakovane testovať.

slovakia

left justify in out

Opätovný test

Vyšiel im pozitívny výsledok a namiesto toho, aby nastúpili do karantény, opätovne išli na test na inom odberovom mieste. Osoby budú oznámené regionálnemu úradu verejného zdravotníctva.

 

img


Na odberovom mieste v Poprade policajti riešili muža, ktorý vykrikoval na ľudí a burcoval ich, aby sa nedali testovať. Slivka spresnil, že podozrivý tým porušil zákon o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a dopustil sa priestupku na úseku verejného zdravotníctva. Policajti mu uložili blokovú pokutu.

 

img


Aj v Topoľčanoch riešili policajti prípad muža, ktorý išiel na testy dvakrát. V obci Čeľadince vyšiel miestnemu občanovi pri testovaní pozitívny výsledok. Nasledoval štandardný postup, pracovníci ho poučili o ďalších krokoch a zdôraznili mu, že musí ísť do domácej karantény.

 

"Výsledku testu zrejme neveril a o pár hodín išiel na testovanie znovu. Výsledok bol opäť pozitívny. Testujúci pracovníci zistenia okamžite oznámili polícii. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre trestný čin šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby," skonštatoval hovorca PPZ.

 

Podobný prípad rieši vyšetrovateľ aj v obci Torysa. Podozrivý bol na testovaní na dvoch odberných miestach a bol dvakrát pozitívny. Namiesto toho, aby išiel domov do karantény, posmelený alkoholom sa pohyboval po obci.

 

img


Doprava sa podľa hovorcu obišla bez väčších komplikácií. Z dôvodu veľkého záujmu o testovanie sa tvorili na viacerých miestach Bratislavy, Košíc a Nitry kolóny. Na bezpečnosť naďalej dohliadajú policajti a premávku usmerňujú.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies