Psychopatický Santa Calus: Vrah v kostýme Santu zabil na štedrovečernom večierku deväť ľudí. A potom aj seba

NETKY.SK • 27 Marec 2022, 17:00 • 2 min
Psychopatický Santa Calus: Vrah v kostýme Santu zabil na štedrovečernom večierku deväť ľudí. A potom aj seba

Santa Claus je obdobou slovenského Ježiška – nosí darčeky a robí deťom radosť. Dobrosrdečný pán, ktorý v noci zíde dolu komínom a dodá deťom ich vysnívané dary. Tak presne takýto Santa chýbal ľuďom 24. decembra 2008 v meste Covina v Los Angeles, kde došlo k bizarnému masakru a vražde deviatich ľudí.

slovakia

left justify in out

Bruce Jeffrey Pardo sa v kostýme Santa Clausa prišiel pomstiť svojej bývalej manželke a v darčekovom balení si na pomoc doviezol aj štyri poloautomatické zbrane a doma vyrobený plameňomet.  

 

Pardo žil v San Fernando Valley a bol absolventom John H. Francis Polytechnic High School v Los Angeles a California State University v Norhtridge. Pracoval v Jet Propulsion Laboratory. V roku 2004 sa stretol so svojou manželkou Sylviou Ortega, ktorá mu mala zmeniť život k lepšiemu, ale ona bola dôvodom, pre ktorý Pardo v roku 2008 vraždil.

 

K tomuto masakru v meste Covine, ležiacom na predmestí Los Angeles, došlo na Štedrý večer v roku 2008. V dome na 1129 East Knollcrest Drive sa konala štedrovečerná párty, na ktorej sa zúčastnilo približne 25 ľudí. Pardo prišiel v kostýme Santa Clausa. Približne o 23:30 zaklopal na dvere domu svojho bývalého svokra s krabicou zabalenou do darčekového balenia, ktorá obsahovala minimálne štyri 9 mm poloautomatické ručné zbrane.  

 

obrazok

 

Hneď potom, čo sa otvorili dvere, Pardo vytiahol pištole a postrelil svoju osemročnú neter, ktorá ho bežala pozdraviť k dverám, pričom ju poranil v oblasti tváre. Na večierku pochopiteľne zavládla obrovská panika. Pardo bez zmyslu strieľal do všetkých utekajúcich návštevníkov štedrovečerného večierku. Po mnohých výstreloch rozbalil zvyšok darčekovej krabice a vybral z nej vzduchový kompresor, pomocou ktorého po celom dome rozprašoval benzín, aby mohol dom následne zapáliť.  

 

Celkovo prišlo o život deväť ľudí, a to buď na následky streľby alebo požiaru. Ďalších niekoľko ľudí bolo ťažko postrelených, vyviazli však živí. Po tom, ako Pardo čin dokonal, prezliekol sa do bežného a nevýrazného oblečenia a odobral sa autom z požičovne do domu svojho brata, ktorý sa nachádzal asi 50 kilometrov od miesta činu. Práve na tomto mieste ho neskôr objavili mŕtveho so strelnou ranou v hlave, ktorú si spôsobil sám.  

 

img

 

Presný motív nie je možné s istotou určiť, no úrady ako pravdepodobný motív uviedli manželské problémy. Zistili totiž, že Pardov rozvod ukončili 18. decembra, teda necelý týždeň pred masakrom. Medzi obeťami identifikovali telá Pardovej bývalej manželky, svokry a svokra.  

 

img

 

Bruce Pardo nemal v minulosti v trestnom registri ani jeden záznam, jeho šialená povaha sa prejavila až tesne po rozvode, čo podporuje policajná špekulácia o manželských problémoch ako motív vraždenia. Pardov život sa v posledných rokoch doslova rozsypal. Vzťah so Sylviou nefungoval, vyhodili ho z práce a súd mu počas rozvodového procesu nariadil platiť vysoké výživné a 10 000 dolárov svojej bývalej žene ako rozvodové urovnanie.  

 

img

 

Pardo si v súdnom prehlásení sťažoval, že jeho žena žije s rodičmi, neplatí nájom, utráca za luxusné auto, hazardné výlety do Las Vegas, reštaurácie, masáže a lekcií golfu. Nič typickejšieho, čo by mohlo predchádzať takémuto bizarnému a nesmierne závažnému vraždeniu, snáď nemôže ani existovať.

 

Prečítajte si tiež: SKUTOČNÝ PRÍBEH šialenstva, vraždy a pôvabu: Bola za vraždou Maurizia Gucciho láska alebo chamtivosť?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies