Pacienti najlepšie hodnotia špecializované ústavy srdcovo-cievnych chorôb

NETKY.SK • 4 Apríl 2023, 16:00 • 2 min
Pacienti najlepšie hodnotia špecializované ústavy srdcovo-cievnych chorôb

Bratislava - Pacienti za rok 2022 najlepšie hodnotia špecializované ústavy srdcovo-cievnych chorôb. Naopak, horšie vnímajú štátne univerzitné a fakultné nemocnice. Ukázal to prieskum štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP), do ktorého sa zapojilo 6321 hospitalizovaných pacientov.

slovakia

left justify in out

"Medzi najlepšie hodnotenými sa za rok 2022 umiestnili Kardiocentrum Nitra, Mammacentrum sv. Agáty Banská Bystrica a ORL Humenné. Poistenci vnímali pozitívne najmä poskytnutú zdravotnú starostlivosť, ale aj prístup lekárov a sestier. Horšie na tom boli strava a ubytovanie," priblížila. Zdravotnícke zariadenia si v prieskume medziročne mierne polepšili. "Zatiaľ čo v roku 2021 dosiahli priemernú známku 1,56, v roku 2022 získali priemernú známku 1,54," doplnila Štefúnová. Respondenti vyjadrili najvyššiu spokojnosť s nemocnicami v Žilinskom a Banskobystrickom kraji. Naopak, najmenej spokojní boli so zariadeniami v Nitrianskom a Trenčianskom kraji. Najvyššiu známku v kategórii štátne univerzitné a fakultné nemocnice dostala Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok. Medzi špecializovanými zdravotníckymi zariadeniami sa najlepšie umiestnili Kardiocentrum Nitra, Národný endokrinologický a diabetologický ústav a CINRE. Najlepšie hodnotenie medzi špecializovanými ústavmi srdcovo-cievnych chorôb získali Stredoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb a Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb. Z onkologických ústavov ohodnotili pacienti najlepšie Onkologický ústav sv. Alžbety a Národný onkologický ústav Bratislava. Z ostatných zdravotníckych zariadení dosiahli pozitívne hodnotenia Mammacentrum sv. Agáty Banská Bystrica, ORL Humenné a Špecializovaná nemocnica pre ortopedickú protetiku Bratislava. TASR o tom informovala Ivana Štefúnová z oddelenia komunikácie zdravotnej poisťovne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies