Slovenky zaznamenali na domácom šampionáte prvú prehru

NETKY.SK • 28 August 2019, 06:47 • 2 min
Slovenky zaznamenali na domácom šampionáte prvú prehru

BRATISLAVA - Spanilú jazdu našich volejbalistiek ukončil až ich štvrtý súper v zápase D-skupiny majstrovstiev Európy, ktoré sa tohto roku konajú v Bratislave. Favorizovaným Nemkám sme podľahli po bojovom výkone s celkovým skóre 1:3.

slovakia

left justify in out

Do zápasu vstúpili lepšie Nemky, keď po siedmej hre už vyhrávali 6:1. Tréner Slovenska Fenoglio si však za tohto stavu zobral oddychový čas, čo sa napokon ukázalo ako správna voľba. V prvom sete sa nám ešte podarilo vyrovnať na 12:12. Aj napriek tomu sa však Nemecku podarilo prvý set vyhrať 25:22. 

 

img

 

Druhý set sme naopak začali lepšie my, no Nemky v ňom dokázali dohnať 3-bodovú stratu. Vyrovnaný priebeh pokračoval opäť až do konca setu. Stav bol 12:12 aj 16:16. V dramatickej koncovke však mali viac síl slovenské reprezentantky, najskôr odvrátili setbal a druhý set napokon získali za 35 minút v pomere 26:28. 

 

img

 

Druhá polovica zápasu však už patrila našim súperkám. Zverenky Felixa Koslowského hrali výborne najmä v útoku, a v závere tretieho setu ešte zvýšili svoj náskok a napokon triumfovali 25:18. Posledný set bol z našej strany už lepší, no Nemky nenechal nič na náhodu a ukoristili si pre seba víťazstvo v zápase s celkovým pomerom 3:1 na sety. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🔸EuroVolley 2019: 🔸Pool D 🔸Germany 🇩🇪 3-1 🇸🇰 Slovakia (25-22, 26-28, 25-18, 25-21).⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Best scorers: 🇩🇪 Jennifer Geerties - 21 points 🇸🇰 Maria Kostelanska - 13 points⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷 CEV.eu ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #siatkowka #siatkówka #volley #volleyball #newsvolley #pallavolo #odbojka #βόλεϊ #волейбол #Одбојка #volei #volejbal #voleibol #voleybol #roplabda #resultsvolleyball #europeanvolley #voley #weareeurovolley #europeanchampionship #eurovolley2019 #eurovolley #eurovolleyw #slovakiavolleyball #germanyvolleyball #jennifergeerties #mariakostelanska

Príspevok, ktorý zdieľa Volley News (@volleynplayers),

 

Už istí účastníci osemfinále predviedli 5250 divákom skvelé divadlo, favoritky z Nemecka však napokon mali viac síl a uštedrili Slovenkám prvú prehru na turnaji. Zverenky Marca Fenoglia sa v poslednom zápase v skupine stretnú vo štvrtok 29. augusta o 15.30 h s výberom Ruska.

 

img

 

D-skupina /Bratislava/:

Nemecko - Slovensko 3:1 (22, -26, 18, 21)

zápas trval 112 minút, rozhodovali: Muha (Chor.) a Aro (Fín.), 5250 divákov.

Nemecko: Pollová, Weitzelová, Lippmannová, Geertiesová, Schölzelová, Hankeová, libero Poganyová (Drewnioková, Kästnerová, Stigrotová). Tréner: F. Koslowski.

Slovensko: Kostelanská, Pencová, Radosová, Herelová, Palgutová, Ovečková, libero Španková (Koseková, Hrončeková, Kijaková, Fričová). Tréner: M. Fenoglio.

 

ďalší výsledok:

Španielsko - Švajčiarsko 3:2 (-22, -21, 24, 22, 13)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies