Rapid Viedeň vyhral úvodný zápas so Spartou Praha

NETKY.SK • 21 Júl 2021, 09:05 • 2 min
Rapid Viedeň vyhral úvodný zápas so Spartou Praha

VIEDEŇ- V prvom zápase druhého predkola Ligy Majstrov si Rapid Viedeň dokázal poradiť so Spartou Praha. Po nevydarenom prvom polčase sa Rapid prebral a dvoma gólmi otočil priebeh zápasu.

slovakia

left justify in out

Hrdinom zápasu sa stal Christoph Knasmüllner

Zápas medzi Rapidom a Spartou bol herne rozdelený na dva polčasy, v prvom dominovali hostia a už v 3.minúte otvoril skóre Ladislav Krejčí

 

Sparta si pripravila množstvo ďalších šancí a pokojne mohla vyhrávať o niekoľko gólov, Praha tieto šance nevyužila a stav sa už v prvom polčase nezmenil. 

 

Do druhého polčasu nastúpila úplne iná Viedeň, domáci si začali vytvárať tlak a vyronávajúci gól visel na vlásku. Sparta nezachytila nástup domácich a začala sa sústrediť na bránenie

 

Po peknej kombinácii sa v pokutovom územii dostala lopta ku Knasmüllnerovi, ktorý šikovným oblúčikom vrátil Viedeň späť do zápasu. 

 

O pár minúť neskôr sa Rapid dostal do vedenia, po chybnej rozohrávke českého tímu sa dostal k lopte Robert Ljubicic, ktorý centrovanou loptou pripravil šancu pre Knasmüllnera

 

Z voleja zvýšil Knasmüllner na 2:1 a zaskočená Sparta si nevedela rady, náporom Viedne stratila svoje tempo z prvého polčasu a do odvety bude mať čo zlepšovať.

 

 

 

Tréner Sparty, Pavel Vrba: "V prvom polčase sme hrali veľmi dobre. Mali sme ďalšie dve príležitosti. Bohužiaľ sme nepridali ďalší gól, aby sme skóre navýšili. V druhom polčase sa to, bohužiaľ, otočilo“.

 

Hráč Sparty, Lukáš Štetina: "Boli sme strašne hlboko a nastali situácie, kedy sa súper natlačil až na našu šestnástku a nikto na neho nevystúpil. Ale som presvedčený, že je v našich silách ich poraziť a postúpiť.

 

Rapidu výrazne pomohol zaplnený štadión, ktorý burcoval domácich ku skvelému obratu. Odveta sa odohrá o 7 dní na pražskej Letnej, ktorá sa od februára 2020 nazýva Generali Česká pojišťovna Aréna.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies