Páchateľ útoku na nemeckú političku môže byť trestne zodpovedný

NETKY.SK • 18 Október 2015, 15:02 • 2 min
Páchateľ útoku na nemeckú političku môže byť trestne zodpovedný

BERLÍN - Páchateľ sobotňajšieho útoku na nemeckú političku Henriette Rekerovú, ktorá kandiduje na post starostu Kolína nad Rýnom, môže byť trestne zodpovedný za svoj čin.

slovakia

left justify in out

Podľa nemeckých vyšetrovateľov to vyplýva z psychologických testov, ktoré absolvoval, informovala agentúra AP.

 

Páchateľom útoku bol 44-ročný muž, ktorého totožnosť úrady nezverejnili. Polícia ho vzala do vyšetrovacej väzby a jeho čin bude vyšetrovať ako pokus o vraždu a vážne ublíženie na zdraví. Nemenované zdroje na prokuratúre a polícii uviedli, že podozrivý muž sa priznal, že sa v minulosti zapájal do akcií krajne pravicovej scény.

 

Útok sa odohral v sobotu v ranných hodinách na trhu v kolínskej štvrti Braunsfeld, kde sa 58-ročná Rekerová deň pred voľbami nového starostu stretávala s občanmi pri stánku vládnej Kresťanskodemokratickej únie Nemecka (CDU). Tá ju spolu so Zelenými a slobodnými demokratmi (FDP) podporuje ako nezávislú kandidátku.

 

Po tom, ako 44-ročný útočník napadol Rekerovú, na mieste vypukla šarvátka, pri ktorej sa zranili ďalšie štyri osoby.

 

Zdesenie z útoku na Rekerovú vyjadrila okrem iných aj nemecká kancelárka Angela Merkelová, ktorá sa v telefonáte s krajinským šéfom CDU v Severnom Porýní-Vestfálsku informovala o stave zranenej a nechala jej odkázať želanie skorého uzdravenia.

 

Dosluhujúci starosta Kolína nad Rýnom Jürgen Roters udalosť označil za "útok na verejný život a demokraciu", občania sa však podľa neho nesmú nechať takýmto činom "zraziť na kolená".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies