Vášne neutíchajú. Aký ostrý odkaz má pre premiéra SaS?

NETKY.SK • 29 Júl 2022, 16:19 • 2 min
Vášne neutíchajú. Aký ostrý odkaz má pre premiéra SaS?

BRATISLAVA - Predseda vlády Eduard Heger sa dnes vyjadril k strane Richarda Sulíka. Asi nečakal, čo svojím vyjadrením spôsobí.

slovakia

left justify in out

Dnešnú tlačovú konferenciu strany SaS hodnotím ako verejné oznámenie občanom, že strana SaS je rozhodnutá položiť ďalšiu protikorupčnú, reformnú a proeurópsku vládu. Toto je podľa môjho názoru stranícky egoizmus," napísal na sociálnej sieti Eduard Heger.

 

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) na tlačovej konferencii okrem iného uviedla, že si vybrala tím "vyjednávačov", ktorí majú s koaličnými partnermi rokovať o novej koaličnej zmluve. Tím má byť zložený z ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej, ministra školstva Branislava Gröhlinga a predsedu strany Richarda Sulíka. Rozhodla o tom republiková rada strany. Vyjednávací tím zároveň dostal podmienku, aby súhlasil len s takou novou koaličnou zmluvou, z ktorej bude vyplývať, že minister financií Igor Matovič (OĽaNO) nebude členom vlády. 

 

Šoubiznis: Bola pompézna Vémolova svadba podvod?

 

img

 

Na status predsedu vlády Eduarda Hegera takmer okamžite zareagovali Mladí Saskári. Tí mu pod statusom o SaS zanechali ostrý odkaz. „V tejto Vašej proeurópskej vláde teda zostane milovník Orbána Gyimesi, Putinov obdivovateľ Kuriak a Igor Matovič, ktorý ponúkol Rusom Zakarpatskú Ukrajinu výmenou za vakcínu Sputnik," začali Mladí saskári svoj komentár.

 

Z opozičnej politiky: Róbert Fico vyrukoval s dôkazmi o sabotáži! Na koho podáva trestné oznámenie?

 

img


„V tejto Vašej protikorupčnej vláde sa budete opierať o hlasy ľudí, ktorí zachránili Fica od vyšetrovacej väzby (poslanci/kyne Sme rodina a OĽaNO) a dvojkou tejto vlády ostane hnutie, ktoré odmieta zrušiť paragraf 363. V tejto Vašej reformnej vláde ostane kľúčovým partnerom Boris Kollár, ktorý blokoval takmer každú reformu, s ktorou ministri prišli," pokračovali Mladí Saskári. 

 

V závere svojho komentára obvinili predsedu vlády Eduarda Hegera z vážnej veci: 

 

Uprednostnili ste budúcnosť Igora Matoviča pred budúcnosťou Slovenska. Je to len a len Vaša zodpovednosť, pán premiér. Nechali ste si od Igora skákať po hlave a on nám zdecimoval celú krajinu."

 

Prečítajte si aj: Igor Matovič: Bojoval som s väčším zlom ako s nejakým zradcom. Čo ešte povedal?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies