Ozbrojenci v Jerevane prepustili posledných rukojemníkov

NETKY.SK • 23 Júl 2016, 18:20 • 2 min
Ozbrojenci v Jerevane prepustili posledných rukojemníkov

JEREVAN - Posledných dvoch rukojemníkov dnes v Jerevane prepustili na slobodu ozbrojenci, ktorí v arménskom hlavnom meste prepadli minulú nedeľu policajnú stanicu, zabili tam jedného policajta a ďalších vzali za rukojemníkov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra AP s tým, že to oznámil sprostredkovateľ v konflikte.

 

Policajnú stanicu obsadila v nedeľu skupina ozbrojencov, ktorá požadovala prepustenie opozičného predstaviteľa Žirajra Sefiljana zatknutého v júni za ilegálne prechovávanie zbraní. Vyšetrovatelia tvrdia, že jeho stúpenci plánovali obsadiť vládne budovy. Ďalšou ich požiadavkou je odstúpenie prezidenta Serža Sarkisjana a vytvorenie novej vlády.

 

Arménska tlačová agentúra Armenpress uviedla, že ako posol medzi arménskymi orgánmi a ozbrojencami fungoval poslanec parlamentu, bývalý generál Vitalij Balasanian. Ten oznámil, že dnes popoludní ozbrojenci prepustili posledných dvoch rukojemníkov - policajných veliteľov. Zopár hodín predtým dnes prepustili dvoch ďalších policajtov, informovala národná bezpečnostná agentúra.

 

Podľa sprostredkovateľa ich prepustili po tom, ako arménske orgány splnili ich požiadavku a v blízkosti prepadnutej policajnej stanice zriadili tlačové stredisko.

 

Cieľom dohody je očividne snaha ozbrojencov dostať väčšiu možnosť upozorniť verejnosť na svoje požiadavky, napísala tlačová agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies