Kamarátky Borisa Kollára si zo zdravotných sestier chceli spraviť čašníčky. Po konflikte prídu o vianočné odmeny

NETKY.SK • 26 November 2020, 16:31 • 2 min
Kamarátky Borisa Kollára si zo zdravotných sestier chceli spraviť čašníčky. Po konflikte prídu o vianočné odmeny

BRATISLAVA – Za predsedom parlamentu Borisom Kollárom chodia ako na klavír priateľky, ktoré si zdravotné sestry pomýlili s čašníčkami. Požadujú od nich, aby im robili servis ako v kaviarni.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom denník SME. Po tom, čo sa na verejnosť dostali informácie o zorganizovaní koaličnej rady priamo u Kollára v oddelenom nemocničnom trakte, vyšli na svetlo sveta aj ďalšie informácie o nočných návštevách.

 

Kollárove kamarátky obťažujú zdravotnícky personál

Kamarátky druhého najvyššieho činiteľa majú komandovať zdravotnícky personál požiadavkami, ktoré nie sú ani zďaleka ich náplňou práce.

 

Sestričkám, ktoré sa starajú o predsedu parlamentu po ťažkej dopravnej nehode prekáža, že aj napriek zákazu návštev v súvislosti s epidemiologickou situáciou, tam jeho priateľky chodia kedykoľvek si zmyslia, dokonca aj v neskorých nočných hodinách, teda mimo návštevných hodín.

 

img

 

Aktuálne však platí prísny zákaz návštev, ktorý ako sa javí neplatí pre Borisa Kollára. Ten je hospitalizovaný v Nemocnici sv. Michala v oddelenom trakte s vlastným vchodom a personálom. Neprichádza tak do kontaktu s ostatnými pacientmi.

 

„Dámske návštevy nedodržiavali žiadne pravidlá ani hygienicko-epidemiologický režim. Po oddelení chodili bez ochranných prostriedkov," povedala jedna zo sestier pre denník, pričom požiadala, aby jej identita nebola zverejnená.  

 

Prečítajte si tiež: Porušil Boris Kollár pravidlá počas zákazu vychádzania? Po zotavení bude mať čo vysvetľovať

 

Sestry prídu o vianočné odmeny

Zdravotné sestry sa rozhodli túto neprijateľnú situáciu riešiť s vedením nemocnice, jediné k čomu to však dospelo je, že s najväčšou pravdepodobnosťou prídu o vianočné odmeny, ktoré si bezpochyby zaslúžia.

 

img

 

Od vypuknutia pandémie totiž pracujú s maximálnym nasadením a intenzívnejšie ako kedykoľvek predtým. Za ich pripomienky im vedenie nemocnice malo dokonca hroziť ukončením pracovného pomeru.  

 

Súvisiaci článok: Boris Kollár z nemocnice odkázal, že lekári nepoznajú hejt. Politikom odkázal zásadné posolstvo

 

S personálom sa dostávali do konfliktu

Priateľky Borisa Kollára mali dokonca vstupovať do miestností, ktoré sú výhradne určené pre personál a takýmto spôsobom narúšať ich súkromie. Bez váhania používali ich súkromný riad, poháre, šálky či chladničkuNeváhali dokonca vtrhnúť na porady, kde personál diskutoval o zdravotnom stave iných pacientov, ktorý mimochodom podlieha lekárskemu tajomstvu.

 

Spor medzi sestričkami a Kollárovými kamarátkami vyvrcholil hádkou o čaj. Jedna z dám sa totiž obula do sestričky, že už dve hodiny čaká na svoju šálku čaju. Sestrička ju teda musela usmerniť, že ona tu nie je na varenie čaju, čo následne vyústilo vo veľký problém.

 

img

 

Neprimerané a arogantné správanie týchto dám sa pokúsila zastaviť hlavná sestra, ktorá Kollára napomenula, že to takto ďalej fungovať nemôže. Toho to tak podráždilo, že si nechal zavolať riaditeľa nemocnice Branislava Deleja a začal sa mu sťažovať. Ten sa samozrejme postavil na stranu predsedu NR SR.

 

Prečítajte si tiež: Vláda porušila epidemiologické pravidlá! Zrealizovali si koaličnú radu u Kollára v nemocničnom krídle. Mikas zdvíha varovný prst

 

Koaličná rada v nemocnici bola problém

Porušenie epidemiologických opatrení sa pritom dopustili aj predstavitelia vládnej garnitúry, ktorí si začiatkom týždňa zorganizovali koaličnú radu priamo na oddelení, kde je Kollár hospitalizovaný.

 

img

 

Hlavný hygienik Ján Mikas sa dokonca vyjadril, že táto návšteva nebola šťastným riešením. Premiér Igor Matovič po stretnutí uviedol, že ak sa dopustil porušenia pravidiel, nebolo to vedome a následne sa ospravedlnil. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Igor Matovič sa ospravedlnil za exces v podobe nemocničnej koaličnej rady



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies