Igor Matovič opäť zaútočil na prezidentku. Čo jej odkázal?

NETKY.SK • 15 Júl 2022, 14:57 • 2 min
Igor Matovič opäť zaútočil na prezidentku. Čo jej odkázal?

BRATISLAVA- Prezidentka Zuzana Čaputová včera spravila to, čo avizovala - podala " prorodinný balíček" z dielne ministra financií na Ústavný súd.

slovakia

left justify in out

Minister financií sa ostro pustil do hlavy štátu a vyjadril sa k tomu, že sa prezidentka Čaputová včera oficiálne obrátila na Ústavný súd so žiadosťou o preskúmanie sady zákonov a zmien v tzv. " protiinflačnom a prorodinnom balíčku" , ktorý v parlamente presadil napriek veľkej nevôli strany Sloboda a Solidarita a vetu prezidentky. 

 

obrazok

 

 

Igor Matovič pred hlasovaním vyjednával aj s časťou opozície, hoci v koaličnej zmluve majú strany koalície ustanovené, že za zákony opozície  či s nimi sa nehlasuje. Tento krok Igora Matoviča a jeho hnutia OĽaNO nakoniec vyústil do kroku Sas, ktorá koalíciu podľa Richarda Sulíka  de facto opustila.

 

Prečítajte si aj: Joe Biden: „Snívam o tom, že Izrael a Palestína budú raz žiť v mieri."

 

obrazok

 

 Vyjadrenie ministra financií Igora Matoviča vám prinášame neupravované.

 

ČAPUTOVÁ versus RODINY

Myslel som, že to neurobí. Bohužiaľ nenávisť voči mne ňou metá natoľko, že v pohode obetuje osud 2,5 milióna detí a rodičov. Dokrvi bojovať proti pomoci rodinám v takto ťažkej dobe môže len človek, pre ktorého sú rodiny len čísla … a ja sa hanbím, že máme takú prezidentku. Vážne by som chcel vidieť ten uprený pohľad pani prezidentky do očí slobodnej matky s dvoma školopovinnými deťmi, ktorej chce prezidentka doslova ukradnúť 3.121 € navyše ročne z rodinného rozpočtu.

V podaní na ÚS tvrdí aj také skvosty, že som sa verejne priznal, že som chcel “zamedziť diskusii a umlčať kritikov a oponentov” Rodinného balíčka. Strašné. Klamať z prezidentského paláca rovno ÚS, to chce iný pocit bohorovnosti.

Nuž, nenávisť je zlý radca a tentokrát na ňu doplácajú nevinné rodiny. My, čo nám na pomoci rodinám záleží, dúfajme, že Ústavný súd rodiny podrží, napriek prevelikej protisnahe pani prezidentky." napísal Igor Matovič na sociálnej sieti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies