Otamendi za 45 miliónov eur z Valencie do Manchestru City

NETKY.SK • 20 August 2015, 12:47 • 2 min
Otamendi za 45 miliónov eur z Valencie do Manchestru City

MANCHESTER - Futbalový obranca Nicolás Otamendi je po úspešnej lekárskej prehliadke oficiálne hráčom úradujúceho anglického vicešampióna Manchester City. Argentínsky reprezentačný stopér prichádza z Valencie, španielsky klub za neho zinkasoval 45 miliónov eur. Dvadsaťsedemročný bek podpísal s vedením "Citizens" kontrakt na päť rokov.

slovakia

left justify in out

"Som tu, aby som podával maximálne výkony, bojoval v každom zápase a tlačil tím k najvyšším možným cieľom. Prajem si, aby sme získavali trofeje a tituly. To je najdôležitejšie," cituje Otamendiho oficiálna stránka manchesterského klubu. "Nicolás bol nepochybne najlepším obrancom uplynulej sezóny v Španielsku, a preto som pochopiteľne rád, že sme získali hráča takýchto kvalít. Má všetky predpoklady na to, aby bol úspešný v Premier League. Je silný, excelentný v súbojoch a technicky vyspelý," povedal tréner anglického mužstva Manuel Pellegrini. Otamendi je šiestym Argentínčanom v Manchestri City, v tíme sa stretne s krajanmi Sergiom Agüerom a Pablom Zabaletom, Martínom Demichelisom, Brunom Zuculinim a Willym Cabalerom. Rodák z Buenos Aires odohral za Valenciu v uplynulej sezóne 38 stretnutí vo všetkých súťažiach a dal 6 gólov. V minulosti si obliekal dresy FC Porto či Atlética Mineiro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies