Orangutany zo ZOO v Bojniciach si počas sviatkov pochutili na gaštanoch a ovocí

NETKY.SK • 27 December 2014, 08:20 • 2 min
Orangutany zo ZOO v Bojniciach si počas sviatkov pochutili na gaštanoch a ovocí

BOJNICE - Špeciálne vianočné balíčky či radikálna zmena jedálnička na obyvateľov bojnickej zoologickej záhrady ani tento rok počas Vianoc nečakali. Nielen oni, ale i návštevníci si však mohli sviatky pripomenúť výzdobou, ktorú ZOO vo svojom areáli pripravila.

slovakia

left justify in out

"Strava našich obyvateľov sa odvíja aj od dostupnosti sezónnych plodov. Tá vianočná sa však radikálne od tej v priebehu roka nemenila, keďže by to našim zvieratám neprospelo," povedala Simona Kubičková zo ZOO v Bojniciach.
      

Ako však podotkla, napríklad orangutany si počas vianočných sviatkov pochutili na gaštanoch, ovocí hurmikaki či kokosových orechoch. "Slonice Maja a Guľa by tiež mali v týchto dňoch dostať ich obľúbené vianočné stromčeky," priblížila. 
      

Sviatočnú atmosféru v zoologickej záhrade pripomína ešte výzdoba, ktorú pripravili deti zo Zookrúžku z Centra voľného času Bojnice spolu so zamestnancami ZOO. "Pred pavilónom opíc sú na strome umiestnené svetielka a pod ním je veľká nádielka balíčkov. V jeho tesnej blízkosti máme prírodný adventný veniec zo slamy a čečiny, pri detskej ZOO je vytvorený malý betlehem a v areáli sa nachádza tiež niekoľko ozdobených vianočných stromčekov," priblížila Kubičková. 
      

Zoologickú záhradu ako i jej obyvateľov si môžu v tomto období návštevníci pozrieť od 8.00 h do 15.00 h, otvorená bude aj na Nový rok. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies