Obžalovali muža, ktorý zabil štátneho tajomníka Dolinaya a jeho ženu

NETKY.SK • 7 December 2021, 09:24 • 2 min
Obžalovali muža, ktorý zabil štátneho tajomníka Dolinaya a jeho ženu

BRATISLAVA - Podľa vyšetrovateľov vodič pod vplyvom omamných látok nabúral do auta, v ktorom sa viezla mladá rodina a zapríčinil tak smrť otca i matky vtedy 2-ročného chlapca, ktorý ako jediný prežil.

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník rezortu kultúry Vladimír Dolinay, jeho manželka Zuzana a adoptovaný syn Adrián boli 25. júla 2020 na ceste z ich vinice, keď do nich medzi Ižou a Komárnom vrazilo iné auto. Tridsaťosemročný Dolinay bol na mieste mŕtvy. Jeho o 4 roky mladšiu manželku previezli so zraneniami do nemocnice, no po niekoľkých dňoch zomrela.

 

img

 

Krajská policajná hovorkyňa v Nitre Viktória Borloková potvrdila, že vinník sa onedlho postaví pred súd. „Vodič bol obvinený zo zločinu usmrtenia a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vyšetrovanie tragickej dopravnej nehody bolo vyšetrovateľom odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Komárne ukončené návrhom na podanie obžaloby a vec bola odovzdaná príslušnej okresnej prokuratúre,“ uviedla. 

 

Prečítajte si tiež: Pre obavy z úteku skončil obvinený Tomáš Rajecký za mrežami

 

Je zarážajúce, že 34-ročný Tibor si sadol za volant aj počas vyšetrovania prípadu, pričom mal zadržaný vodičský preukaz. 

 

img

 

V prípade dokázania vinu hrozí vodičovi 12 rokov za mrežami„Prokurátorka v Komárne podala obžalobu pre prečin usmrtenia a prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ povedal Jaroslav Maček, hovorca Krajskej prokuratúry v Nitre. Pojednávanie vytýčili na 17. januára 2022. 

 

Možno vás zaujme: Vo Francúzsku sa zrútil bytový dom. V troskách uviazlo niekoľko ľudí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies